Ekonomi

Gram altında rekor fiyat açıklandı! Atak yapacak bu daha başlangıç diyerek o seviyeye işaret edildi

Altın fiyatları dünyada artan jeopolitik riskler, teknoloji ve gıda başta olmak üzere yaşanan arz sorunları, Merkez Bankalarının 'şahinleşen' para politikaları nedeniyle günden güne artan yükselişine devam ediyor. Altın uzmanları özellikle gram altında atak bekliyor. İşte ayrıntılar.. Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 artışla 966,2 liradan tamamladı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 970,1 lira seviyesinde işlem gördü. 

Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 artışla 966,2 liradan tamamladı.

Çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 500 liradan satıldı.

Analistler, enflasyon, büyüme ve daha fazla sıkılaşma odaklı endişelerin gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, küresel piyasalarda oynaklığın devam ettiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının belirsiz etkileri, Ukrayna'daki savaş ve devam eden arz kısıtlamalarına işaret ederek, Fed'in sıkılaşma politikasında dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

 

"SENE SONUNDA GRAM ALTIN 2 BİN 150 DOLAR"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800-1.900 dolar bandında hareket edeceğini söyledi.

Haziran sonrasında ise merkez bankalarının yapacağı faiz artışlarının da etkisiyle onsun 1.950 doların üzerine çıkacağını belirten Yıldırımtürk, "Sene sonuna doğru ise onsun 2 bin ve 2 bin 150 dolar olacağını düşünüyorum. Çünkü gıda enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor" diye konuştu.

"ONS ALTIN ATAK YAPACAK"

Altındaki bu yükselişin sürpriz olmadığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Hem ons hem de gramın yükseleceği belliydi. Yani ons altındaki 1.800 dolara kadar olan sarkmaların bir toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sıkıntıları ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatırımcıları güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artışın temel nedeni bu. Onsta yine 2 bin doların üzerinde bir atak bekliyorum" dedi.

"GRAM ALTINDAKİ ARTIŞ DAHA BAŞLANGIÇ"

Gram altının ise ons etkisi dışında yurtiçinde dolar bazlı arttığını ifade eden Memiş, "Gramdaki bu artış daha başlangıç. Temmuzda önce  bin 200 liraya, yıl sonunda ise kademe kademe bin 450 liraya ulaşmasını bekliyorum.

Altın yükselişe geçtiği için satmayı düşünen yatırımcılara acele etmemelerini tavsiye ediyorum. Altın temmuz ayından sonra 1.000 liranın altına düşmeyecek. Yani daha asıl yükselişler başlamadı. 1.000 lirayı görmeden harekete geçmemelerini öneriyorum" diye konuştu.

 

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Ünlü ekonomist rekoru açıkladı! Kaçınılmaz olan geliyor ama herkes bu karara kilitlendi

Soros yine ortaya çıkıp bombayı patlattı: Sonun başlangıcı olacak diyerek açıkladı

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

TOKİ'den bedava ev ve aylık bin 200 lira iddiası! Bakanlık açıklama yaptı

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 2022 kurbanlık fiyatları açıklandı! En ucuz kurbanlıklar kaç lira oldu?

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında 'Büyük yangın' tarihi: Altını elinde tutan ateşte yanacak!

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı