29 / 04 / 2024

Gram altını olanlar bozdurmasın! Bu rakamdan sonra uçuşa geçecek!

Gram altını olanlar bozdurmasın! Bu rakamdan sonra uçuşa geçecek!

2022 Nisan ayından bu yana sakin bir seyir izleyen ve yatırımcısınız hevesini kaçıran gram altında ibrenin yönü değişti. Kasım ayının başında atağa geçen gram altının beklenen zirveye ulaşmak için kırılma noktası olacak rakam belli oldu. İşte gram altında son durum…



Birikimlerini değerlendirmek isteyenlerin en çok başvurduğu yöntem gram altın almak. Geleneksel yatırım yöntemi olan altın uzun vadede kaybettirmemesiyle güven veriyor ancak 2022’nin Nisan ayından bu yana yatırımcısını pek mutlu etmedi.

PSİKOLOJİK SINIRI AŞTI, YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Gram altında ibre Kasım ayının başından itibaren tersine döndü. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklamasının ardından yönünü yukarı çeviren gram altında hareketlilik devam ediyor.

Altında psikolojik sınır olarak kabul edilen 1000 lira sınırını aşan gram altın bugün 1025 seviyelerini gördü.

YÜKSELİŞ NE ZAMAN HIZLANACAK?

Gram altındaki yükseliş bu hızla mı devam edecek, daha ne kadar bekleyelim diye soran yatırımcıların beklediği cevap için piyasa uzmanlarının değerlendirmelerini özetleyelim.

Altın piyasasına hakim olan ekonomistlerin neredeyse tamamı gram altında büyük bir zirve bekliyor. Ancak zirveye doğru ralli henüz tam anlamıyla başlamış değil.

GRAM ALTIN 1200 LİRAYI GÖRDÜKTEN SONRA UÇUŞA GEÇECEK

Altın kahini ünlü ekonomist İslam Memiş, gram altının 2023 Haziran ayına kadar 1600 seviyelerine kadar yükseleceğini belirterek yükselişin hız kazanacağı rakamı da 1200 lira olarak açıkladı.


Geri Dön