Ekonomi

Gram altının 3000 TL'ye ulaşacağı tarihi söyledi

Vatandaşların en fazla yatırım yaptığı alanların başında gelen gram altın hakkında dikkat çeken bir 3000 TL tahmini geldi.

Türkiye'de en çok yatırım gerçekleştirilen alanların başında gelen altınla ilgili dikkat çeken bir tahmin ortaya atıldı. Bu tahmin özellikle yastık altında altını olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gideceğine ilişkin bekletilerin artmasıyla birlikte son haftalarda altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyir hız kazandı.

Maviş’in açıklamaları şu şekilde:

KISA VADEDE BU SEVİYELERE ÇIKABİLİR

Fed’in faiz indirimi sinyaliyle altında biraz daha toparlanma görebiliriz. Küresel riskler gündemde olduğu sürece altın önemli olacaktır. Kıymetli madenlere yönelişi görme ihtimalimiz fazla. Altında yukarı yönlü hareketler bekliyorum. Ons altının 2 bin 500 doların üzerinde tutunması 2 bin 650 dolar seviyesini kısa vadede bize gösterebilir. 

Gram altında 2 bin 750 TL’nin üzerindeki fiyatlamalar dikkat çekiyor. Hem ons tarafındaki pozitif seyre hem doların değer kazanımına baktığımızda gram altında çıkışları yine takip ediyor olacağız.

YIL SONU İÇİN TARİH VERDİ

Son günlerde özellikle ‘ev sahipleri kiracısından altın isteyebilir mi?’ şeklinde haberler gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunun mevzuata uymadığını duyurdu. Buna ilişkin her haber altını gündeme getirecektir. Türk yatırımcısı altını seviyor. Gram altına teknik anlamda baktığımızda 2 bin 750-2 bin 850 TL seviyeleri bir hedeftir. Bence yıl sonunda 3 bin lira seviyesine yakın bir noktayı görebiliriz.