Grand Tarabya Oteli için işletmeciler sıraya girdi!
Yeşilçam filmlerinin unutulmaz dekoru ve zamanında İstanbul cemiyet hayatının en gözde mekanı Grand Tarabya Oteli'nin görücüsü bol olunca, 'yeni yüzüyle' ortaya çıkması rötar yaptı.
BİR dönem Yeşilçam filmlerinin platosu haline gelen Grand Tarabya Oteli'nin açılışı, oteli işletmek için çok sayıda talipli olması nedeniyle 1 yıl uzadı. Bayraktarlar Holding tarafından 2006 yılında ihaleyle 143.5 milyon dolara alınan otelin 2 yıl içinde inşa edilerek açılması planlanırken, Raffles, Hilton, Mandarin, VValdorf Astoria'nın otele talip olduğu, sahibinin de işletmecinin isteklerine göre oteli inşa etmek istemesi yüzünden 'rötar'in yaşandığı belirtildi.
Yeşilçam filmlerinin unutulmaz dekoru ve zamanında İstanbul cemiyet hayatının en gözde mekanı Grand Tarabya Oteli'nin görücüsü bol olunca, 'yeni yüzüyle' ortaya çıkması rötar yaptı. Boğaz kıyısındaki oteli kimin isleteceğine karar verilmesi, bu alanda Raffles, Hilton, Man ¬darin ve VValdorf Astoria'nın bulunduğu devler sıraya girince güçleşti. Emekli Sandığı mülkiyetindeki otelin 2006 yılında düzenlenen ve Bayraktarlar Holding tara ¬fından kazanılan ihalesinin ardından otel inşaatının 2 yıl içinde tamamlanması bek ¬lenirken, önce teknik problemler, ardın ¬dan 'çok sayıda talipli olması' sorunu nedeniyle projenin tamamlanmasında 1 yıllık gecikme yaşandı.
350 milyon dolar yatırım yapılan otelin son alman bir kararla inşaata hızlandırılmasına karar verildiği, oteli işletecek markanın isteklerine göre bir inşaat yapmaktan vazgeçildiği, otelin projesine göre taliplilerle masaya oturulacağı öğrenildi. Otelin 6 ay içinde 2011 yılında bitirilmesinin planlandığı da gelen bilgiler arasında. Ünlü zincirlerin Grand Tarabya Oteli'ni işletmek için yanşağı ve sürekli heyetler gönderdiği de belirtiliyor. Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan ve 2006'da yapılan ihaleyle 143.5 milyon dolara Bayraktarlar Holding taratadan sata alınan Grand Tarabya Oteli'ne yabancıların bu kadar ilgi göstermesinde otelin Boğaz'm en gözde noktalanndan birinde olması ve tarihi öneminin de etkili olduğu ifade ediliyor. Yabana zincirlerin 'Boğaz'da bir işletme sahibi olmak için çok istekli olduğu, bunun rekabeti artırdığı vurgulanıyor.
1960'ların ruhuyla teknoloji birleştirilecek
GRAND Tarabya Oteli'nin mimari projesini ünlü mimarlık şirketi Tabanlıoğlu yürütüyor. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Murat Tabanlıoğlu, oteli 1960'lı yılların ruhunu kaybetmeden ama günümüzün teknolojisini de kullanarak projelendirdiklerini belirtti. Projeye göre, oda sayısının aynı kalacağını söyleyen Murat Tabanlıoğlu, otelin denize yakınlığı nedeniyle yeraltına inecek üniteleri arka tarafa, otoparka aldıklarını ifade etti. Otel 320 lüks oda ve 24 daire kapasitesine sahip olacak.
Türkiye'nin 3'üncü 5 yıldızlı oteli
TOKATLIYAN Oteli'nin 1960 yılında yanmasının ardından inşa edilen, Hilton ve Divan'dan sonra Türkiye'nin 3'üncü 5 yıldızlı oteli olan Grand Ta ¬rabya Oteli, 2002 yılına kadar faaliyette kaldı. Haziran 2002'de işletmeye kapatılan otelin tadilat işlemi ödeneksizlik nedeniyle tamamlanamayınca, 20 yıllığına işletmesi Millenium Copthorne'a verildi. Ancak yeni sahibine ulaşamadan Emekli Sandığı, oteli satışa çıkardı. 2006'da yapılan ihalede ise otelin yeni sahibi 143.5 milyon dolarlık teklifiyle Bayraktarlar Holding oldu.
çırağan'ın peşine lüks' zincirler düştü
TABANCI zincirler özellikle Boğaz kıyısında işletmek için 'otel avı'na çıkarken çırağan Palace Kempinski de gözde adresler arasına girdi. Sarayın bugüne kadar birkaç sefer yenile ¬nen işletme sözleşmesinin bu yıl sona ereceği ve yenileme anlaşması yapılmadan ünlü zincilrlerin harekete geçtiği belirtiliyor. Talipliler arasında ise Avrupa'da Londra, Cenevre, Munih, Prag'ta otelleri bulunan ve burada buytıme planları yapan Mandarin Oriental Hotels Group ile yine ünlü lüks otel ve SPA zincin Banyan Tree Hotels&Resorts'ın adı geçiyor.
Türk filmlerinin platosu gibiydi
Yeşilçam filmlerinden 'Kadın Severse'nin çekildiği,Türkan şoray ile merhum işadamı Rüçhan Adlı'nın tanıştığı yer olarak da ünlenen Büyük Tarabya Oteli, yenilenmeden önce 14 katlıydı ve 538 odaya sahipti. lerin harekete geçtiği belirtiliyor. Talipliler arasında ise Avrupa'da Londra, Cenevre, Munın, Praa'ta otelleri bulunan ve burada buytıme planları yapan Mandarin Oriental Hotels Group ile yine ünlü lüks otel ve SPA zinciri Banyan Tree Hotels&Resorts'ın adı geçiyor.
Vatan/Hale Tüzün