Graniser Seramik 1 milyar TL ciroya koşuyor!
Seramik karo üreticisi Graniser Seramik, 240 milyon TL ciroyla sektörün önde gelen oyuncularından biri. Graniser Seramik şu sıralar 1 milyar TL ciroya koşuyor.
Seramik karo üreticisi Graniser Seramik, 240 milyon TL ciro ve yüzde 5 pazar payıyla sektörün önde gelen oyuncularından biri. İhracat pazarlarında aktif olan üretici, Amerika, İsrail, Kanada, Yunanistan ve İngiltere başta olmak üzeri 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Cirosunun ise yüzde 60'ını ihracattan elde ediyor.
Graniser Seramik, 60 milyon TL yatırımla devreye aldığı "Yer Karosu 5" üretim hattı ile yıllık üretim kapasitesini 22 milyon metrekareye çıkarmış durumda. Şirket, mevcut yatırıma ek olarak 2018'de 50 milyon TL yatırımla kapasitesini 25 milyon metrekareye çıkaracak.
Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Graniser Seramik CEO'su Fatih Korhan, 5 yıllık projeksiyonda gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımlarla tasarım, üretim ve inovasyonda fark yaratmayı hedeflediklerini söylüyor. 2017 yıl sonunda 350 milyon TL, 2020 sonunda ise organik ve inorganik büyümelerle 1 milyar TL ciro elde etmeyi planladıklarını belirtiyor, 2017'de yüzde 20 büyüme hedefleyen Korhan, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Yeni hayata geçirdiğimiz hat bize ilave 3 milyon metrekare kapasite artışı getirecek. Seramiğin üretimden çok moda işi olduğunu düşünüyoruz. Buradan hareketle tasarıma ve Ar-Ge'ye büyük önem veriyoruz. Sektör fiyatla değil, kalite, tasarım, trend ve satış sonrası hizmetlerle yurt dışı markalarla ancak rekabet edebilir. Şu anda iç piyasada bir sıkışıklık söz konusu. Sektörde yüzde 25 atıl kapasite var. Biz buna rağmen yüzde 100 kapasiteyle çalışan ender şirketlerden biriyiz. Ar-Ge'ye en fazla odaklanan markanın rekabetten sıyrılacağım düşünüyorum. Tasarım ve üretim altyapımız ve yeni geliştirdiğimiz Ar-Ge merkezimiz ile tasarımın ana vatanı sayılan İtalya'nın tahtını sallamayı hedefliyoruz."
"TAM GAZ İLERLİYORUZ"
"AR-Ge merkezleriyle ilgili devlet birtakım teşvikler veriyor. Biz de şirket olarak bunun içinde yer almaya karar verdik. Bu nedenle 2016 yılının aralık ayından bu yana yeni bir merkez için çalışıyoruz. Biz şuna inanıyoruz: Orta ve uzun vadede rekabetçi olmanın yolu Ar-Ge'den geçiyor. Şu anda 18 kişiyiz ancak yakında Ar-Ge merkezimizde 25 arkadaşım çalışacak. Burası operasyondan ve üretimden bağımsız olarak işleyecek. Doktoralı ve yüksek lisanslı arkadaşlarımın olduğu, şirket ve seramik endüstrisi üzerinde çalışılan bir zihinsel üretim merkezî planladık. Ar-Ge merkezi için onayımızı da ekim ayı sonunda aldık. Tam gaz ilerliyoruz. Önümüzdeki dönem için merkezimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik altyapı, yazılım ve donanım yatırımlarına yönelik bütçemizi de hazırladık."