15 / 05 / 2024

Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak yaşama ve çalışma hakkı verdiği Green Card sonuçları için beklenen günün yaklaştığı belirtiliyor. Bu kapsamda, Green Card sonuçlarının 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü https://dvprogram.state.gov/ sitesinden açıklanacağı kaydedildi.



Green Card sonuçları ardından kazanan kişiler, oy kullanmak dışında Amerikan vatandaşları ile tamamen aynı haklara sahip olacakları duyuruldu.

Amerika hayali kuran vatandaşların sabırsızlık ile beklediği Green Card sonuçları tarihi yaklaşıyor. 1990 senesinde bu zamana göçmenlik vizesi DV Lottery (Diversity Visa Program) adı altında her sene bir defa yaptığı bir çekiliş ile ABD vatandaşı olma imkanı sağlanıyor.

GREEN CARD SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öte yandan, Green Card başvuru sonuçları da 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 19:00'da Amerika hükümeti tarafından duyurulacaktır.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card kazanan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyor. sozcu.com.tr'de yer alan habere göre;  Amerika’da tüm ailesi ile birlikte  yaşayabiliyor, İş kurabiliyor, isterse devlet memuru olabiliyor. 

Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? 

GREEN CARD İÇİN İNGİLİZCE ZORUNLU MU?

Green Card başvurusu yapmak için İngilizce bilme zorunluluğu yoktur fakat çekiliş sonucunda da Green Card almaya hak kazanan adayların da İngilizce yeterliğini sağlaması gerecektir.

GREEN CARD ŞARTLARI NELER?

- Amerika, Green Card başvurusu yapan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun olması gerekir. ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler  son 5 sene içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az iki sene çalışması gerekmektedir.

- Green Card kurasına katılmak isteyen kişilerin başvurularını Ekim -Kasım aralığında yapılması lazımdır.

- Amerika Green Card başvurusu yapanlar  yalnızca bir defa  başvuru yapma hakkına sahiptirler. Buna göre, aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

- Green Card başvuru işlemleri www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılmaktadır. Amerika Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir. Başvuruda kullanılacak fotoğraf sitede talep edilen özelliklere uygun olarak yüklenmelidir.

- Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkelerdendir.

- 18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

- Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Green Card sonuçları açıklandı! İşte DV 2023-2024 Green Card sonuçları sorgulama ekranı

 


 


Geri Dön