04 / 07 / 2024

Grundig şimdiden geleceğin evini tasarlıyor!

Grundig şimdiden geleceğin evini tasarlıyor!

Grundig, IFA Fuarı’na katıldı. Yarının dijital dünyasına bugünden hazırlık yaptıklarını söyleyen Hakan Bulgurlu, “Ev teknolojilerinin geleceğini şimdiden kurguluyoruz” dedi.



 


Grundig, Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'ya katıldı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, inovatif, akıllı ve sürdürülebilir teknolojilerden oluşan ürünleriyle geleceğin evini tanıttı. Grundig'in Almanya'da tüketici elektroniğinde ilk akla gelen markalardan biri olduğunu belirten Bulgurlu, "Grundig’le beyaz eşyada 22 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu segmentteki satış gelirlerimiz geçen yıl yüzde 50 arttı; bu yıl daha da artıracağız" dedi. 


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA 


Toplantıda Grundig'in "Sürdürülebilir Ev 2.0" temasını anlatan Bulgurlu, yarının dijital dünyasına bugünden hazırlıklı olduklarını belirterek, "Ev teknolojilerinin geleceğini şimdiden kurguluyoruz.


Nesnelerin interneti (IoT) evleri ve tüketicilerin günlük yaşamını dönüştürüyor. Akıllı teknolojiler zaman ve enerji tasarrufu yapmamıza yardımcı oluyor. Premium markamız Grundig, cihazlar arasındaki bağlantıların ve sürdürülebilir teknolojik ürünlerin öne çıkacağı, geleceğin evlerini şimdiden tasarlıyor" dedi.


TAZELİĞİ TAKİP EDEN BUZDOLABI  


Arçelik Pazarlama AŞ Genel Müdürü Can Dinçer ise Grundig'te öne çıkan yenilikler hakkında bilgi verdi. Dinçer, evin her yerindeki bağlı aletlerle senkronize olan HomeWhiz'in bulaşık, çamaşır makineleri, fırınlar ve ankastre ocak/davlumbazların yanı sıra ev otomasyonu, eğlence ile sağlıklı yaşam ürünleriyle de uyumlu şekilde çalıştığını dile getirdi. Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "30" ankastre fırın Gourmet Chef ile profesyonel aşçıyı mutfağınıza getiriyoruz. Bu yıl fuarda sergilenen buzdolaplarında etin tazeliğini takip eden FreshMeter teknolojisi, hareketli kamera aracılığıyla yiyeceklerin bozulacağı zamanı haber veren Otomatik Gıda Takibi Teknolojisi, gıda israfına karşı tüketiciyi uyarıyor. Grundig'in geri dönüştürülmüş plastik şişelerden ürettiği PET Tamburlu çamaşır makineleri, geri dönüştürülmüş plastikten üretilen elektrik süpürgesiyle, doğayı koruyup enerji tasarrufu sağlıyorsunuz."


Eşimden sürekli fırça yiyorum


Bulgurlu, evinde Arçelik ürünlerini kullandığı belirterek, "Yeni çıkan ne varsa parasını verip alıyoruz. Kendi yaptığımız ürünü kullanmazsak nasıl olduğunu anlamak zor olur. Eşim şikayetçi, 6 ayda bir ürünler değişiyor. Tam kullanmayı öğreniyor, yeni ürün geliyor. Sürekli fırça yiyorum" dedi.


ÖTV indirimi sektörü yüzde 10 büyüttü


Hakan Bulgurlu, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Beyaz eşyada ÖTV indirimiyle ilgili bir soru üzerine Bulgurlu, ÖTV'nin etkisinin son derece önemli olduğunu, bu önlem sayesinde pazarın Türkiye'de yüzde 10 büyümesini öngördüklerini söyledi. Bulgurlu ÖTV indiriminde sürenin uzatılmasının hem kendileri hem de tüketici için faydalı olacağını aktardı.


Hindistan’a 100 milyon dolarlık yatırım 


Bulgurlu, Asya Pasifik pazarının da önemine işaret ederek, Tayland'daki fabrikanın açılışını geçen yıl yaptıklarını, bu yıl 100 bin, gelecek yıl da 300 bin adetlik üretim beklediklerini vurguladı. Hindistan'da Voltas ile kuracakları fabrikanın toplam yatırım tutarının 100 milyon dolar civarında olacağını belirten Bulgurlu, bu ülkede buzdolabı pazarında orta vadede çift haneli paya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.


Çerçevesiz LG V30 kamerayı çiftledi


LG’nin merakla beklenen yeni modeli V30 IFA’da ortaya çıktı. 6 inç boyutundaki LG V30, çerçevesiz tasarımıyla dikkat çekiyor. Tasarımının yanı sıra kamera özellikleriyle de dikkatleri üzerine çeken V30’un arka kısmında çift kamera bulunuyor. Biri 13 diğer ise 16megapiksellik iki kameraya sahip olan V30’un ön tarafında 5 megapiksellik kamera tercih edilmiş. Gücünü Snapdragon 835 işlemciden alan cihaz, Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı, 128 GB’a kadar microSD desteği ve 3300 mAh büyüklüğünde bir bataryayla geliyor.


Moto X4 Alexa sesli asistanıyla geliyor


Lenovo, Moto X4'ü IFA 2017 kapsamındaki özel bir etkinlikte tanıttı. 5.2 inç ekrana sahip cihaz Amazon'un Alexa sesli asistanıyla birlikte geliyor. Çift kamera özelliğiyle dikkat çeken cihazın arka tarafında biri 12 MP, diğeri 8 MP (120 derece ultra geniş açılı) olmak üzere iki kamera bulunuyor. Ön tarafında ise 16MP sensöre sahip LED flaşlı bir kamera yer alıyor. Gücünü Snapdragon 630 yonga setinden alan Moto X4Ün diğer özellikleri ise şöyle: 3GB RAM ve 32 GB artırılabilir depolama alanı, 3.000mAh batarya, çift SIM ve parmak izi tarayıcısı. 


Sony iki yeni model tanıttı


Sony Mobile, Xperia ailesine iki yeni model daha ekledi. IFA’da görücüye çıkan modellerden 5.2 inç boyutundaki Sony Xperia XZ1, Android 8.0 Oreo ile geliyor. Gücünü Qualcomm Snapdragon 835 işlemciden alan cihaz, Motion Eye özelliği, 19 MP arka, 13 MP ön kamera, Öngörülebilir Gülümseme Yakalama özellikleriyle dikkat çekiyor.


Üst düzey ses performansı Ayrıca 3D tarama özelliğiyle kafa, yüz, yiyecek ve serbest form olmak üzere dört tarama modundan birini kullanarak objelerin 3D taramasını yapılabiliyor. Kullanıcılar bunları 3D etiketler kullanarak anlık mesaj uygulamaları üzerinden arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Sony’nin orta segment ürünü olan Xperia XA1 Plus ise 23MP arka kamera, 8 MP ön kameraya sahip. Cihaz ClearAudio+ Sony Ses Teknolojisi ve Akıllı Amplifikatör ile üst düzey ses performansı sunuyor.


TP-Link’ten güvenli ev Wi-Fi sistemi Deco M5


TP-Link IFA’da tüm Wi-Fi ihtiyacını karşılayan ‘Ev WiFi Sistemi’ Deco M5’i tanıttı. TP-Link’in HomeCare adını verdiği güvenlik paketiyle sunulan üründe, dünyanın önde gelen antivirüs yazılımı üreticilerinden Trend Micro’nun desteklediği bir yerleşik antivirüs ve zararlı yazılımlara karşı koruma yazılımı yer alıyor. Bu sayede evlerde güvenli ve sorunsuz bir WiFi deneyimi sağlanıyor.


Vestel’den ultra ince TV komutla açılan buzdolabı


Berlin’deki IFA Fuarı’na 790 ürünle katılan Vestel, bu yıl ultra ince ilk yerli LED TV ve komutla açılan buzdolabıyla dikkat çekti.


Vestel, IFA’ya 790 ürünle çıkarma yaptı. Vestel, bugüne kadar üretilmiş çerçevesiz ultra ince ilk yerli LED TV’yi bu fuarda tanıttı. Vestel Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen UHD TV, 1 santimetreden daha ince LED ekrana sahip. 


2018’DE RAFLARDA 


2018'in ilk yarısında raflarda yerini alacak olan ürün 55 ve 65 inç seçenekleriyle satışa sunulacak. UHD TV’lerin yanı sıra, OLED TV ve 8K TV ürünlerini sergileyen Vestel’in akıllı ev sistemleriyle entegre şekilde çalışan TV’leri de evde kimse yokken oluşabilecek hareketleri algılayarak, gerekli uyarıları yapıyor. Vestel beyaz eşya tarafında ise rekortmen ürünleriyle yer aldı. Dünyanın en sessiz çalışan buzdolabı ve en az enerji harcayan buzdolabı fuarda ilgi odağı oldu. Vestel’in yeni buzdolabı teknolojilerinden biri olan Vestel Sesli Komut Teknolojisi de fuarda tanıtıldı. Bu teknoloji sayesinde, buzdolabının kapısı sesli komut ile açılıp kapatılabiliyor.


İki yeni akıllı telefon


Geçtiğimiz ay satışa sunulan Vestel Venus’un üst segment telefonu Z10 da fuarda görücüye çıktı. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde satışa sunulması beklenen V5 ve E3 modelleri ilk defa fuarda tanıtıldı. 




Akşam 



Geri Dön