GS Store çadırı yerine Galatasaray İş Merkezi yapılacak!
Son dönemlerde ekonomik alanda yaptığı işlerle öne çıkan Galatasaray, yılda 8 milyon dolar gelir sağlayacak yeni bir projeye imza atıyor
Ali Sami Yen Stadı"nın yanındaki GS Store çadırı"nın yerine Galatasaray İş Merkezi yapılacak. Geçtiğimiz hafta izinleri alınan proje için şubat ayında çalışmalar başlayacak.
GS Bonus, GS Mobile ve GS Sigorta gibi önemli projelere imza atan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadyumu"nun yanındaki GS Store çadırı"nı dev bir iş merkezine dönüştürecek. Galatasaray"a yılda 8 milyon dolar gelir sağlayacak proje için ilk kazma şubat ayında vurulacak. Galatasaray Yönetimi, şu anda Store çadırı"nın bulunduğu bölgeyi değerlendirip Genel Kurul"da iş merkezi yada business otel projesi için yetki isteyecek.
8 BİN METREKARE ALAN
Projenin kulüp için çok önemli olduğunu dile getiren Galatasaray Gayrimenkul A.ş. Yönetim Kurulu üyesi Emir Sarıgül, şöyle konuştu: Mecidiyeköy"de muazzam derecede bir yer darlığı var. Burası 2 bin 127 metrekare taban oturumlu arazi. Tamamen Galatasaray Spor Kulübü"nün kendi mülkiyetinde olan bir araziydi.
Buraya 851 metre kare taban oturumlu zemin kat ve 13 katta normalden oluşan bir yapı planlıyoruz. 8 bin metre kiralanabilir alan var. Projenin arazinin tüm işlemleri bitti. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nden, hem de ilçe belediyesinden bütün izinleri bitti. Harçları yatırıldı. Bu proje ruhsat almış noktada. Sadece G.Saray kulübünün vereceği karar doğrultusunda buraya kazma vurulacak. O noktaya gelindi. Geçen hafta ruhsatı alındı, her şeyi ödendi.
Proje için uzun süredir hazırlandıklarını açıklayan Emir Sarıgül, şu bilgileri verdi: Eğer iş merkezi yaparsak, yani hastane ya da otel değil iş merkezi yaparsak, buradaki tek şartımız zeminde. Ajax ve Manchester United"ın storelarını gezdik. İki önemli ülkenin spor mağazalarını gezdik. Özellikle Manchester ve Ajax bu storelardan önemli para kazanan bir kulüp.
Bizde Galatasaray Cafe, bir Starbucks gibi insanların vakitlerini rahatlıkla geçirebileceği kafe olarak planlıyoruz. Ön tarafı ise, bütün Mecidiyeköy"e hakim olacak şekilde Galatasaray Store yapacağız. Yukarısı ise bağımsız 13 katta ofis, iş merkezi olacak.
4 KATLI OTOPARK
Yerin 7 kat altına inileceğini anlatan Emir Sarıgül, Bunun 4 katını otopark yapacağız. İki katını da kongre merkezleri Lütfi Kırdar ve Haliç Kongre Merkezi dışında bir arena yok İstanbul"da. Veya bir katını kongre merkezi ya da uluslar arası bir firma ile bir katı bir SPA tesisi yapma düşüncemiz var. çünkü burada yan tarafa da iki kuleden oluşan muazzam bir yapı geliyor dedi.
Projenin inşaat maliyetini Galatasaray"ın kendi karşılayacağını dile getiren Emir Sarıgül, şunları anlattı: Yabancı bir kuruluşla görüşüyoruz. şubat ayında Genel Kurul"dan onay alınacak. Mayıs ayının ikinci çeyreğinde Ali Sami Yen Stadı"nı düz bir arazi olarak mal sahiplerine teslim etmemiz gündemde.
Burada yıkımı niye biz yapıyoruz Yıkımdan aşağı yukarı 1.5 2 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyoruz. çimleri ve koltukları Pazarlama Aş alacak. Değişik ürün olarak pazarlayacaklar. Esik açık o çelik konsorsiyum ve skorborard tarihi açıdan önemi fazla olduğu için mabedimiz Florya"ya gidecek.
Projenin yaklaşık 18 milyon dolarlık maliyeti olduğunu dile getiren Emir Sarıgül, şu değerlendirmeyi yaptı: Buradaki düşüncemiz 15 seneliğine bir protokol yapıp, bunu bankada kullanıp oradan aldığımız kredi ile hayata geçirmek. Tabii ki bölgenin Mecidiyeköy olması, Galatasaray markası ile birleştiği zaman 2.5 ile 4 sene arasında kira bantları oynamaksınız kendini amorti edebilecek bir proje olarak dikkat çekiyor.
Radikal