30 / 04 / 2024

GSD Denizcilik Gayrimenkul sınırlı denetim raporunu yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul sınırlı denetim raporunu yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.



GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporunu yayınladı.



GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na;


Giriş

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ve bağlı ortaklıklarının (birlikte "Grup" olarak anılacaktır) 30 Haziran 2016 tarihli ilişikteki konsolide finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık dönemine ait konsolide kar veya zarar tablosunun, konsolide kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, konsolide özkaynak değişim tablosunun ve konsolide nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetinin ve diğer açıklayıcı dipnotlarının sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Grup yönetimi, söz konusu ara dönem konsolide finansal bilgilerin TMS 34 Ara Dönem Finansal Raporlama Standardı'na uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem konsolide finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.


Sınırlı Denetimin Kapsamı

Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı (SBDS) 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem konsolide finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşur. Ara dönem konsolide finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı konsolide finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem konsolide finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.


Sonuç

Sınırlı denetimimize göre ilişikteki ara dönem konsolide finansal bilgilerin, GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla konsolide finansal durumunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık döneme ilişkin konsolide finansal performansının ve nakit akışlarının TMS 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama" Standardı'na uygun olarak, tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunulmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.


Diğer Husus

Grup'un 31 Aralık 2015 tarihinde sona eren hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarının tam kapsamlı denetimi ve 30 Haziran 2015 tarihinde sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarının sınırlı denetimi başka bir bağımsız denetim şirketi tarafından gerçekleştirilmiş olup, söz konusu bağımsız denetim şirketi 10 Mart 2016 tarihli tam kapsamlı denetim raporunda ve 19 Ağustos 2015 tarihli sınırlı denetim raporunda sırasıyla olumlu görüş ve sonuç bildirmiştir.



Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.



Dosya için tıklayın


Geri Dön