16 / 05 / 2024

Gübre fiyatları çiftçiyi zorluyor! İşte 19 Mart 2023 gübre fiyat listesinde son durum!

Gübre fiyatları çiftçiyi zorluyor! İşte 19 Mart 2023 gübre fiyat listesinde son durum!

19 Mart itibarıyla gübre fiyatlarındaki son durum açıklandı. Yapılan güncellemeye göre, gübre fiyatları bir kez daha yükseldi. Gübre fiyatlarındaki bu son güncelleme, tarım sektöründe çalışanları ve üreticileri yakından ilgilendiriyor.



Gübre fiyatları çiftçiyi zorluyor! İşte 19 Mart 2023 gübre fiyat listesinde son durum!

Gübre fiyatlarının yükselmesi çiftçiyi etkiledi

Gübre fiyatlarındaki artış çiftçileri zor durumda bırakıyor. 19 Mart tarihinde güncellenen gübre fiyatlarına göre Üre, DAP, Can ve Amonyum Sülfat gübre fiyatları zirveye yaklaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl da gübre fiyatları yüksek seyretmiş ve bu durum üretimin sekteye uğramasına neden olmuştu. Tarlaya yeterli seviyede gübre veremeyen çiftçiler, düşük verimli ürünler alarak büyük kayıplar yaşamışlardı. Bu durum sebze ve meyve fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Mart ayında gübre fiyatlarının güncellenmesiyle birlikte, çiftçilerin üretim süreçleri tekrar zorlanmaya başladı. Bu durum üretimdeki verimi de olumsuz yönde etkiliyor. Üreticiler, gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle zor bir dönem geçirirken, hükümetin bu konuda bir adım atması bekleniyor.

Çiftçiler, geçen yüksek gübre fiyatları nedeniyle yeterli seviyede gübre alamayarak tarlalarına gereken besinleri verememişler ve bu durum verimliliği olumsuz yönde etkilemişti. Tarladan çıkan mahsuller de düşük verimli olmuştu. Bu durum, pazarda sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Çiftçiler, gübre fiyatlarındaki artışın sürmesi halinde üretimlerini devam ettiremeyeceklerini ve maliyetlerini karşılayamayacaklarını ifade ediyorlar. Bu nedenle, gübre fiyatlarındaki artışın bir an önce kontrol altına alınması ve çiftçilerin üretimlerine devam edebilmeleri için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Mazot ve gübre desteği 2023 kaç lira? Çiftçiler hemen bakın! İl il hesaplara resmen yattı! 

Çiftçileri üzecek haber bu sefer gübre fiyatlarından geldi! İşte güncel gübre fiyat listesi!

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği il il resmen ödendi! Hemen hesaplarınızı kontrol edin! Tam bu kadar yattı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön