Ekonomi

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? İşte gübre fiyatları!

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? soruları yanıtlarını arıyor. İşte haberin detayları!Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan gübre fiyatları katlanarak artıyor

Tarımın en önemli yapı taşlarından biri olan gübre fiyatlarının ne kadar olduğu, zam gelip gelmediği merak ediliyor. Ülke tarımında önemli bir yere sahip olan gübre fiyatları katlanarak artıyor. Mevcut durumda da fiyatlar durumu merak ediliyor.

İşte haberin detayları…

GÜBREDE AYNİ DESTEK NASIL VERİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, gübre desteğinin artık nakdi değil ayni olarak verileceğini açıklarken, ayni gübre desteğinin ise çiftçiye nasıl kullandırılacağının detayları henüz netlik kazanmadı. Ayni gübre desteğinde çiftçinin ihtiyaç duyduğu gübrenin tamamı mı desteğin içinde yer alacak yoksa yarısı mı desteklenecek bu konu da bir açıklama yapılmadı.

ÇİFTÇİ BÜYÜK BİR BEKLENTİNİN İÇİNE GİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamaları ile çiftçi büyük bir beklentiye girdi. Ayni gübre desteğinin detaylarının en kısa sürede açıklanması gerekiyor. Aksi takdirde yapılan açıklamalardan dolayı gübre tedarikine gitmeyen çiftçilerin daha yüksek fiyatlardan gübre almak zorunda kalma gibi bir durumları olabilir. Bu da çiftçinin üretim motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecektir.

Çiftçiler tarafından sorulan gübre fiyatlarında son durum nedir? Dolar kurdaki hareketlilik gübre fiyatlarını nasıl etkiledi? Gübre fiyatlarında bir indirim olacak mı? İşte güncel gübre fiyatları…

GÜNCEL GÜBRE FİYAT LİSTESİ!

Üre Gübresi: 12600 ile 12750 TL/ton

20.20.0: 11500 ile 12000 TL/ton

DAP: 17600 ile 18000 TL/ton

15.15.15: 12600 ile 12800 TL/ton

Can gübre: 6600 ile 7200 TL/ton

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 80 artış! İşte detaylar!

Asgari ücretliye ikramiye! Beklenen ikramiye müjdesi sonunda geldi!

Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil! Artık farklı bir çağ geliyor! İşte detaylar!