21 / 05 / 2024

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Nisan ayı gübre fiyatları ne kadar oldu?

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Nisan ayı gübre fiyatları ne kadar oldu?

Gübre fiyatlarındaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte nisan ayı gübre fiyatları!



GÜBRE FİYATLARI NİSAN AYINDA NE KADAR 2023?

Ülkemizde son yıllarda yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı gübre fiyatlarında güncellemeler yapılmaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna ve coronavirüs pandeminin ardından artan pahalılık aydan aya yükselmeyi sürdürüyor. 2022 yılı ile birlikte en çok zamlanan ürünlerden birisi olan gübre fiyatlarında sık sık güncellemeler yapılmaktadır.

Geçtiğimiz yıl fiyatlarının yükselmesi ile birlikte çiftçi vatandaşlar zorlu bir zaman diliminden geçmişti. Yaşanan zorlu süreç ile beraber tarlasına yeterli miktarda gübre verilmedi. Yaşanan eksiklikten dolayı tarlada ekili olan mahsüllerde ciddi büyüklükte rekolte kayıpları yaşandı.

Yaşanan rekolte kayıpları ile birlikte tarladan alınan mahsüllerin oldukça verimsiz olduğu dikkat çekti. Verimsiz mahsüller neticesinde de pazar, manav ve marketlerdeki meyve ve sebze fiyatlarında ciddi artışlar oldu.

NİSAN AYI GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI

Son yıllarda gübre fiyatları çok değişti. Bu değişen gübre fiyatları ile beraber DAP, Can, Amonyum Sülfat yeniden güncellendi. Nisan ayına girilmesi ile merak konusu olan gübre fiyatlarında son durum açıklandı. Nisan ayına girilmesiyle güncel gübre fiyatları şu şekilde;

  • Üre gübresi fiyatları 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 TL arasında satış yapılmaktadır.
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 TL arasında satış yapılmaktadır.
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin TL arasında satış yapılmaktadır.
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise ise 10 bin 500 lira ile 11 bin TL arasında satış yapılmaktadır.
  • A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin TL arasında satış yapılmaktadır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön