29 / 04 / 2024

Gümüşhane Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Gümüşhane Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Gümüşhane Devlet Hastanesinin açılacağı tarih ve hastanenin maliyetin meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Gümüşhane Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ve hastanenin maliyetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Beyaz, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Beyaz, ''Sağlık Bakanlığının (2011/44503 ihale kayıt numarası ile) ihaleye çıkardığı ve 31 Mart 2011 tarihinde sözleşmesi düzenlenen Gümüşhane Devlet Hastanesi neden bitirilemiyor? 2012 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında inşası tamamlanan yeni devlet hastanesi 4 yıldır hizmete açılamıyor. 51 milyon TL’ye mal olan ve içerisinde 200 yatak 10 ameliyathane 30 yoğun bakım ünitesi bulunan hastane yeterli tetkikler yapılamadığı için atıl durumda bulunuyor. İnşaatı tamamlanır tamamlanmaz hastane binasında çatlaklar oluştuğu gözlenen Gümüşhane Devlet Hastanesine giden yollarda da kayma tehlikesi olduğu gelen bilgiler arasında. Şehir merkezinden hastaneye ulaşmanın zorluğu bir yana 51 milyon TL gibi ciddi bir bütçenin hazırlandığı Gümüşhane Devlet Hastanesinin 4 yıldır açılamaması Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlarımızı sağlık açısından çok zor duruma düşürmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın soruları:
1- Gümüşhane Devlet Hastanesi yapımı öncesi zemin etütleri sağlıklı ve bilimsel biçimde yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu zemin etütleri hangi kuruluşlar tarafından yapılmıştır?

2- Coğrafi yapı göz önüne alındığında bu hastanenin şu andaki bölgeye yapılmasına nasıl müsaade edilmiştir?

3- Hastane 38 milyon TL’ye ihale edildiği halde toplam maliyet 51 milyon TL’ye nasıl çıkmıştır?

4- 51 milyon TL’ye mal olduğu halde 4 yıldır açılamayan hastanenin açılabilmesi için 40 milyon TL tutacak güçlendirme çalışmaları için ihale açılmış ve bir firma 39 milyon TL vererek ihaleyi almıştır.

5- 38 milyon TL’ye açılan ama 51 milyon TL’ye mal olan Gümüşhane Devlet Hastanesinin açılabilmesi için harcanacak 39 milyon TL ile 90 milyon TL’ye mal olacağı görülmektedir.

6- Bu kamu zararının sorumluları kimlerdir ve herhangi bir hesap sorulacak mıdır?

7- Ekonomik gerekçelerle toplu intiharların yaşandığı ülkemizde bir devlet hastanesinde yaşanan bu kamu zararı olağan mıdır?

8- Yılan hikâyesine dönüşen ve Gümüşhane halkını artık mağdur eden bu hastane ne zaman açılacaktır?
 


Geri Dön