06 / 07 / 2024

Gümüşhane Üniversitesi Abdullah Gül adına hatıra ormanı oluşturdu!

Gümüşhane Üniversitesi Abdullah Gül adına hatıra ormanı oluşturdu!

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın: "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir an önce kampüs alanımızın tamamını ağaçlandırmak istiyoruz"




Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kampüste, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün anısına hatıra ormanı oluşturduklarını bildirdi.


Günaydın, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün 16 Kasım 2013'de Gümüşhane’yi ziyaretleri esnasında ağaç dikiminin yapılamadığını belirtti.


Orman Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen çeşitli türlerde toplam 2 bin 500 fidanı kampüsün değişik alanlarına diktiklerini ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:


“Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşleri Hayrünnisa Gül’e üniversite olarak ziyaretin anısına bir hatıra ormanı oluşturacağımız sözünü vermiştik ancak mevsim şartları bu sözümüzü o günlerde gerçekleştirmemize imkan vermedi. Biz de bu sözümüzü haziran ayında gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir an önce kampüs alanımızın tamamını ağaçlandırmak istiyoruz. Bu etkinlik, bu isteğimizin gerçekleşmesi açısından önemli bir adım oldu. Diğer boş kalan alanlarımıza da kısa sürede ağaç dikerek yeşil bir kampüsü ülkemize kazandırmak istiyoruz. Gelecek nesillerimize yaşanabilir alanlar bırakmak bizim en büyük temennimiz ve bunun için gayret ediyoruz.”



AA


Geri Dön