03 / 05 / 2024

İhsan Topkara, Gümüşhane'de üniversite yaptıracak!

İhsan Topkara, Gümüşhane'de üniversite yaptıracak!

Gümüşhane Üniversitesi'ne bağlı kurulacak Kürtün Meslek Yüksekokulu (MYO) binası inşaatının, iş adamı İhsan Topkara tarafından yıl sonuna kadar tamamlanıp üniversiteye teslim edileceği bildirildi



Kürtün Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı Bayram, Kürtün ve Torul barajlarının yapımını tamamlayan DSİ'nin, kendilerine ait 8 bin 500 metrekarelik kapalı alan ile 21 dönümlük alanı, Gümüşhane Üniversitesi'ne devrettiğini anımsattı. Gümüşhane Üniversitesi'nin, Kürtün ilçesi Özkürtün beldesinde Kürtün MYO açılması için gerekli çalışmaları başlatarak, açılacak bölümlerle ilgili önemli kararlar aldığını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

"Üniversiteye devredilen alanda daha önce cami yaptırma derneğimiz tarafından yaptırılan ve karkası tamamlanan binanın bitirilmesi için beldemiz iş adamlarından İhsan Topkara önemli maddi katkıda bulundu. Binada çalışma hızla sürüyor. 630 metrekare alanda inşa edilen 12 derslikli okulumuz, bu yıl sonuna kadar tamamlanarak Gümüşhane Üniversitesi'ne teslim edilecek." İş adamı Topkara'nın üniversiteye devredilen binalarda da tadilat yaptıracağını belirten Bayram, şunları kaydetti: "Topkara, 1'i kız, 2'si erkek öğrenciler için olmak üzere 3 yurt binası, öğretim görevlilerine ait 16 dairelik lojman ile 2 misafirhanenin onarımını yaptıracak. Topkara ayrıca idari binalar ile sosyal tesislerin onarımlarını yaptıracağını söyledi."

Kürtün MYO'da, elektrik enerjisi üretim iletim ve dağıtım, elektrik, tesisat teknolojisi, su ürünleri ve muhasebe programı bölümlerinin olacağı bildirildi.
AA


Geri Dön