09 / 05 / 2024

Gümüşhane'de orman yangını meydana geldi!

Gümüşhane'de orman yangını meydana geldi!

Kent merkezine bağlı bir köydeki ormanlık ve çalılık alanda çıkan yangına güçlükle müdahale ediliyor. Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: "Soğutma çalışmalarına başlanmasına rağmen yangın kısasürede geniş bir alana yayıldı" dedi.



Gümüşhane'nin bir köyündeki ormanlık ve çalılık alanda çıkan yangına güçlükle müdahale ediliyor.


Kent merkezine bağlı Tekke köyü Uzunağıl mevkisindeki geniş bir alanda bulunan ormanlık ve çalılık alanda, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.


Bunun üzerine yangına müdahale etmek amacıyla Gümüşhane Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri olay yerine sevk edildi.


Ekiplerin yangına müdahalesinin sürdüğü ancak yanan alanın bazı bölümlerinde yol olmaması sebebiyle bu alanlara müdahalede güçlük çekildiği belirtildi.


Yanan alanın yol olmayan bölümlerindeki alevlere müdahale etmek için yangın söndürme helikopteri talep edildiği öğrenildi.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının başlamasının ardından ekiplerin kısa sürede bölgeye gelerek müdahalede bulunduğunu ifade ederek, "Soğutma çalışmalarına başlanmasına rağmen yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı" dedi.


Ulaşılamayan bölümdeki alevlere müdahale için helikopter istediklerini söyleyen Çimen, "Karabük'ten söndürme helikopterinin gelmesini bekliyoruz. Umarız yangını en az zararla atlatırız" diye konuştu.


AA


Geri Dön