03 / 05 / 2024

Gümüşhane'nin kültürel envanteri hazırlanıyor!

Gümüşhane'nin kültürel envanteri hazırlanıyor!

Kelkit Belediyesi, çalışmaların ardından oluşturulan Kültürel Envanteri’ni tanıttı. Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte projeyi anlatan Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçenin kültürel envanterini hazırlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi...



80 bin TL’lik projenin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile tamamladıklarını belirten Duran, şunları söyledi: “Kültür Envanteri’nden 3 eser ortaya çıkardık. Biri, 14 türküden oluşan ‘Kelkit Türküleri’ CD’si, ikincisi ‘Diyar-ı Kelkit’ isimli tanıtım CD’si, diğeri de ‘Kelkit Kültür Envanteri’ kitabı. Milattan önce 3000 yıllarına kadar dayanan tarihi bir geçmişe sahip olan ilçemizin kültür envanterini çıkarmak için uğraş verdik. Önemli bir eseri ilçemize kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.


KÜLTÜREL DEĞERLER ÖNEMLİ

İlçemizin tarihini, gelenek ve göreneklerini, folklorunu, demokrasiye ve cumhuriyete olan inancını ve günümüzdeki yaşam şartlarını gelecek nesillere taşımayı amaçladık. Kelkit Belediyesi olarak ilçemizin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra kültürel değerlerimizin de yaşamasını sağlamayı boynumuza borç bildik.”


Fındık çiftçisi kazanamıyor


FINDIK Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, lisanslı depoculuk ile şirketlerin önünün açıldığını ileri sürdü, “Fındık çiftçisi, aracıların ve şirketlerin doymak bilmeyen kar hırsına terk edilmiştir” dedi. Açıklamalarda bulunan Yaşar, fındık fiyatının 7 lira olmasının ve ilerleyen günlerde daha da yükselmesinin çiftçiye fazla kazandırmayacağını ifade etti ve şunları söyledi: “2013 yılı sezon başlangıcında 6 lira ile maliyetine yakın bir fiyattan fındığını satmak zorunda kalan fındık çiftçisi parayı görmeden harcamak zorunda bırakıldı.” 


Çaykur borcunun tamamını ödedi

ÇAYKUR, 2013 yılı yaş çay kampanyası döneminde üreticilerden aldığı 672 bin 208 ton yaş çay karşılığında üreticilere olan 827 milyon lira borcun tamamını ödedi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “2013 yılı yaş çay kampanyası döneminde üreticilerimizden toplamda satın aldığımız 672 bin 208 ton yaş çayın karşılığı olan 827 milyon liranın tamamı üreticilerimizin alın teri kurumadan ödenmiş, 2013 yılı yaş çay kampanyasından dolayı üreticilerimize borcumuz kalmamıştır” dedi.


Hürriyet


Geri Dön