Sektörel

Gümüşsu Fabrikası'na ait tesisler yenilendi!

Gümüşhane'de meyve suyu ve marmelat üretimi yapan Gümüşsu Fabrikası'na ait tesisler yenilendi

Geçtiğimiz eylül ayında başlayan gıda güvenliği kapsamında yapılan hazırlıkların aralık ayı başında bitirilmesinin ardından, tesiste incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ildeki az sayıdaki sanayicilerin gözbebekleri olduklarını söyledi.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker ile birlikte tesislerde incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu'na, şirket Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Yüksel Demir tarafından detaylı bilgi sunumu yapıldı.

Demir, şirketin gıda güvenliği politikaları kapsamında, yaklaşık 300 bin lira harcanarak fabrika zemini, personel sosyal tesisleri ve hammadde deposunun yenilendiğini belirterek, ürün kontrollerinin en üst düzeyde yapılabilmesi için kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının da yenilendiğini söyledi.

Yeni ürün çalışmaları için Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra yaban mersini olarak bilinen Likapa suyu ve marmeladının da üretimini başladığını ifade eden Demir, yeni ürünlerin piyasada büyük bir ilgi ile karşılandığını dile getirdi.

Yıllık 2 bin ton meyve işleme kapasitesine sahip olan işletmede 2 milyon koli meyve suyu, 600 bin koli marmeladın üretilebileceğini belirten Demir, ülke genelinde yaygın ağa sahip süpermarketler ile bağlantıların kurulduğunu belirtti.

Gümüşsu A.Ş.'ye ait Tekke beldesinde bulunan fabrikada 30 kişilik istihdamla likapa suyu ve marmeladının yanı sıra kızılcık, kuşburnu, böğürtlen ve alıç marmelatları, dut, üzüm ve harnup pekmezleri ile kuşburnu, kızılcık, nar, üzüm ve böğürtlen nektarları da üretiliyor.
AA