02 / 10 / 2024

1 haftalık devremülk olur mu

1 haftalık devremülk olur mu

TÜSODER Hukuk Komisyonu Üyesi Yıldız "Yayın organlarında 3 günlük, haftalık ve 10 günlük devremülk reklamları yapılıyor. 15 günden daha az süreli devremülk kanuna aykırı olduğundan bunlara itibar edilmemeli"

Körfez GYO, Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler’e 48 devremülk sattı! 55 milyon TL’ye!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yaptığı açıklamada şirket stoklarında yer alan 48 adet gayrimenkulün 55 milyon TL+KDV bedelle Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devremülk İşletmeciliği A.Ş.'ne satılmasına karar verildiğini duyurdu.

ATEM Başkanı Akçam: Devremülk sahipleri vergi istisnasına dahil edilmeli!

Konutların günlük veya haftalık olarak kısa süreli turizm amaçlı kiralanabilmesi için, turizm amaçlı kiralama sözleşmesi yapılmadan önce izin belgesinin alınması zorunlu hale getirildi. ATEM Başkanı Hakan Akçam, yeni düzenlemenin devremülk sahiplerini mağdur ettiğini belirtti.

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Sinpaş Kızılbük devremülk 1. Etap vadeli fiyat listesi Temmuz 2023! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin 1. Etap vadeli fiyat listesi belli oldu. Peki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde mevsimlere ve aylara göre fiyatlar ne kadar? İşte o rakamlar... 

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,31 değer kazanarak, dün günü 5.626,49 puanla tamamladı. Böylece, tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı gerçekleşmiş oldu. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde Kasım'a özel yüzde 7 indirim fırsatı! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Kasım ayına özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde fiyatlar ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları 18 Kasım 2022...

Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sur Yapı imzasıyla Antalya Kepez'de inşa edilen Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesinde 1+1 ve 2+1 konut tipleri bulunuyor. Peki Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesindeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022! Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları merak ediliyor. Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları Eylül 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022...

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak? İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak sorusu tatilciler ve yatırımcılar tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilenler!

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!

Sinpaş Muğla Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü bir haber verildi. İşte merak edilen detaylar!

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

1 haftalık devremülk olur mu Haberi

1 haftalık devremülk olur mu

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Hukuk Komisyonu Üyesi Rıdvan Yıldız, 15 günden daha az süreli devremülk satışı yapılmasının kanuna aykırı olduğunu belirtti.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda devremülk sözleşmeleriyle ilgili telefon ve elektronik posta yoluyla yoğun şikayetler aldıklarını, mağduriyetlerin sebebinin haksız kazanç sağlamaya çalışan şirket ve kişilerden kaynaklandığını söyledi.


Problemlerin genellikle yapımı tamamlanmayan devremülklerde yaşandığına işaret eden Yıldız, "İlgili kanuna göre 15 günden daha az süreli kat mülkiyeti kurulamaz. Yayın organlarında 3 günlük, haftalık ve 10 günlük devremülk reklamları yapılıyor. 15 günden daha az süreli devremülk kanuna aykırı olduğundan bunlara itibar edilmemeli" ifadesini kullandı.


Yıldız, firmaların genellikle belli bir ödeme yaptıktan sonra caymak isteyenlerin alacaklarından kesintiler uygulayarak haksız kazanç elde ettiklerini ileri sürerek, şunları kaydetti:


"Devremülk satıcısı, kanuna göre, geçerli bir sözleşme...