05 / 05 / 2024

1 Haziranda imarda neler değişecek

1 Haziranda imarda neler değişecek

İmar yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler arsa sahibini ve inşaat müteahhitlerini yakından ilgilendiriyor. Peki, 1 Haziran'da imarda neler değişecek? İmar yönetmeliği esasları nelerdir? İşte yeni imar yönetmeliği hükümleri..

20 yıl sonra bir ilk! Euro/dolar paritesi 1'in altına geriledi

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda yüzde 9,1'le son 41 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesinin ardından avro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana ilk kez 1 seviyesinin altına düştü.

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran' da yüzde 1,8 azaldı!

ABD'de, ikinci el konut satışları haziranda önceki aya oranla yüzde 1,8 azalarak 5 milyon 520 bine düştü. NAR'ın raporuna göre, konut satışlarının arz eksikliğinin sınırlandığı vurgulandı.

İzmir Sosyal Yaşam Yerleşkesi ne zaman açılacak?

Büyükşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs 2015'te açacağını ilan ettiği Sosyal Yaşam Yerleşkesi'nde iki kez süre uzatımı alındı, son olarak 1 Haziranda bahçe mobilyası ihalesine çıkıldı. Açılış tarihi bilinmiyor.

İnşaat sektöründe istihdam 2015'te yüzde 0,1 oranında azaldı!

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 9,6 oldu. İşsiz sayısı, aynı dönemde 2 milyon 789 bin kişiden 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektörlerinin payı ise 0,1 puan azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1.6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi haziranda yüzde 1,4 azalırken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,6, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 1,6 arttı.

Çevre temizlik vergisi için son gün bugün!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetleri adına ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi en son 1 Haziranda ödeniyor. Buna göre çevre temizlik vergisi için son gün bugün..

Bankacılık sektörünün kredi hacmi yüzde 1.17 arttı!

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, bir haftada yüzde 1,17 artışla 27 Haziran itibarıyla 1 trilyon 136 milyar 689 milyon liraya yükseldi. Söz konusu rakam 20 Haziranda 1 trilyon 123 milyar 495 milyon lira seviyesindeydi.

1 Haziranda imar yönetmeliği değişecek mi?

İmar Yönetmeliğinde 2013 yılında birtakım değişikliklere yer verildi. Yönetmeliğin geçici 6. maddesi Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, son gelişmelere göre 1 Haziranda imar yönetmeliği değişecek mi?

Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta!

Emlak vergisi arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi en son 2 Haziranda ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor...

1 Haziran'da imarda neler değişecek?

İmar yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler arsa sahibini ve inşaat müteahhitlerini yakından ilgilendiriyor. Peki, 1 Haziran'da imarda neler değişecek? İmar yönetmeliği esasları nelerdir? İşte yeni imar yönetmeliği hükümleri..

Bursa'da yapılacak yeni stadyumun temeli 1 Haziranda atılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 'nin yaptıracağı yeni stadyumun temeli 1 Haziranda atılacağı ifade edildi.   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 şžubatta yapılan ve 31 firmanın katıldığı ihaleyi en uygun teklifi veren Gintaş firmasının verdiğin

1 Haziranda imarda neler değişecek Haberi

1 Haziranda imarda neler değişecek

1 Haziran'da imarda neler değişecek?

3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmelikği, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda uygulanıyor.


Söz konusu yönetmelik kapsamında zaman zaman değişikliklere yer veriliyor. İmar yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler arsa sahibini ve inşaat müteahhitlerini yakından ilgilendiriyor.


1 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre arsa sahipleri bitişik nizam arsasının ancak yüzde 50'sine inşaat yapabiliyor. Arsanın ayrık nizam olması halinde bu sınır yüzde 40'a iniyor. Söz konusu esaslar yönetmelikte şu şekilde açıklanıyor:


Madde 14:

"2. Taban alanı kat sayısı (TAKS): Taban alanının imar parseli alanına oranıdır. İmar planında bu oran açıkça belirlenmemiş ise taban alanı katsayısı; ayrık veya blok nizam...