27 / 04 / 2024

1. uluslararası liman yönetimi ve lojistik zirvesi

1. uluslararası liman yönetimi ve lojistik zirvesi

ALTO Başkanı Saka, sektörün nitelikli eleman sorununa dikkat çekerken, DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk de "Çandarlı, Aliağa, İzmir, Çeşme ve Kuşadası'nı kapsayan bir lojistik merkez yapılanmasına gidilmeli" dedi

Türkiye liman ve lojistik sektörü Aliağa’da buluşacak!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), ülkenin sektör liderlerini biraraya getiriyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İç Sular Genel Müdürlüğü'nün de desteğiyle 9 Kasım'da 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi yapılacak...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Şubesi açıldı!

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1  6 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynal Abidin Sönmüş tarafından açıldı.

Pendik Güzelyalı Liman Tesisleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Güzelyalı Liman Tesisleri 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022'de!

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021'de!

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Uluslararası liman sayısı 181'e çıktı!

Bursa Sanmar Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Uluslararası liman sayımız 152'den 181'e çıktı'' diye konuştu. 

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları mecliste!

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Afyonkarahisar'da "1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Teknolojisindeki Yenilikler Sempozyumu" düzenlendi.

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapılarını bugün açıktı ve 22 Eylül'de sona erecek. Fuara 25 Türk firması katıldı...

1. uluslararası liman yönetimi ve lojistik zirvesi Haberi

1. uluslararası liman yönetimi ve lojistik zirvesi


İzmir'in Aliağa ilçesi "1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi"ne ev sahipliği yaptı. Sektörün sorunları ve geleceğe dönük vizyonunun ele alındığı zirveye katılımın yüksek olması sevindirdi. 


DTO İzmir Şubesi ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından düzenlenen 1. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nden lojistik merkez önerisi çıktı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı (ALTO) Adnan Saka, sektörün nitelikli eleman sorununa dikkat çekerken, DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk de "Çandarlı, Aliağa, İzmir, Çeşme ve Kuşadası'nı kapsayan bir lojistik merkez yapılanmasına gidilmeli" dedi.


İstihdama katkısı

Zirvede, Türkiye'deki limanların mevcut durumu ve önümüzdeki 20 yılda ulaşacağı yapılanmayla lojistik merkezlerinde intermodal bağlantıların önemi konuşuldu.

ALTO Başkanı Adnan Saka, bölgede işletmecilerin en büyük sıkıntısının nitelikli eleman bulamamak olduğunu belirtirken, "Eğitimi ve insanları ona göre hazırlamamız lazım. Gemi adamı yetiştirebilecek...