17 / 05 / 2024

1+0 düzenlemesi

1+0 düzenlemesi

Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 27 metrekareden küçük dairelere yasak getiren yeni düzenlemenin, Antalya ve benzeri turizm merkezlerinde tekrar gözden geçirilmesi gerekebileceğini belirtti...

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesinde tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobilde matrah düzenlemesi için son aşamaya gelindiğini, uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor...

TOKİ Samsun 1.526 dükkan ihalesi yarın!

Samsun İli, İlkadım İlçesi, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi 1526 Adet Dükkan ile 82 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Samsun İlkadım'a 1.526 dükkan müjdesi!

Samsun İli, İlkadım İlçesi, Toybelen Küçük Sanayi Sitesi 1526 Adet Dükkan ile 82 Adet Ticari Birim İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 5 Ekim 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Şehitkamil Kuzeyşehir'de altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Kuzeyşehir Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Eylül tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Avrasya GYO Alanya Türkler 320 ada 1 parsel D Blok 2019 yıl sonu değerleme raporu revizesi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Antalya İli, Alanya İlçesi Türkler Köyü, 320 Ada 1 Parsel, D Blok 1.ve 3. Bağımsız Bölüm Yılsonu Değerleme Raporu revizesi yayınlandı...

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi şubatta yüzde 1,5 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), verilerine göre; Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

ABD'de yapı malzemeleri satışları yüzde 1,3 düştü!

ABD’de perakende satışlar, şubatta aylık yüzde 0,5 azaldı. Aynı dönemde yapı malzemeleri mağazalarındaki satışlar yüzde 1,3 düştü.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

1+0 düzenlemesi Haberi

1+0 düzenlemesi
Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 27 metrekareden küçük dairelere yasak getiren yeni düzenlemenin, Antalya ve benzeri turizm merkezlerinde tekrar gözden geçirilmesi gerekebileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşa edilecek yapılarda uyulması gereken standartları 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile yeniden belirlemesiyle ilgili bir açıklama yapan Deniz Karataş. "Buradan doğan sonuç Türkiye'de 27 metrekarenin altında daire olmayacak. Arzlar taleplere göre şekillenilnir. Türkiye'nin diğer illerini bir tarafa bırakınca, Antalya'nın turizmin başkenti olduğu açıktır ve ülkenin dünyaya açılan penceresidir. Bu tipteki konutların da alıcıları yabancı ülke vatandaşlarıdır" dedi. Antalya'da böyle bir talebin karşılığı olarak bir arz ve bu tip dairelerin pazarının oluştuğunu kaydeden Karataş, "Dolayısıyla konunun Antalya ve...