01 / 05 / 2024

10 milyonuncu turist istanbul

10 milyonuncu turist istanbul

İstanbul'a gelen 10 milyonuncu turist Pakistanlı Aleem ve ailesi, iki gün krallar gibi ağırlanacak. 2 çocuklu Pakistanlı Aleem ailesi İstanbul'a gelen 10 milyonuncu turist olduğu için iki gün tatil hediye edildi...

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Ankapark'ın kapısına kilit vuruldu! 

Melih Gökçek'in "Başkent'e yılda 10 milyon turist getirecek" dediği Ankapark, 750 milyon dolara mal olmuştu. Ankapark'a gelen giden olmayınca, kapısına kilit vuruldu...

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı!

Alışılanın aksine 'anormal' olan yapıların her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Dünyanın her tarafından binlerce turist sırf sıra dışı mimari yapıları görmek için seyahat ediyor. İşte dünyanın en sıra dışı 10 mimari yapısı...

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

İstanbul'a 10 ayda 10,1 milyon turist!

İstanbul'u, Ocak-Ekim 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla dünyanın dört bir köşesinden 10 milyon 744 bin 448 turist ziyaret etti.

Türkiye, dünya turizmine yön veren 10 ülke arasında!

Jiva Beach Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan, bu yılın verilerine bakıldığında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da turist sayısının azaldığını belirtirken, "Türkiye, dünya turizmine yön veren ilk 10 ülke arasında. " dedi.

Yabancı turist sayısı ilk 5 ayda 1.2 azaldı!

TUROB'un raporuna göre ilk 5 ayda turist sayısı 1.2 azalma ile 10 yıl aradan sonra ilk kez düştü. Antalya'da mayısta otel dolulukları yüzde 8.5 düşerken, otel fiyatları ise yüzde 4 geriledi.

İstanbul'da turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul'a 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artışla 5 milyon 680 bin 398 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre hava yoluyla gelenler yüzde 5,4, deniz yoluyla gelişler ise yüzde 10,6 artış gösterdi.

Antalya'da Rus turist kaybı 1 milyon!

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

10 milyonuncu turist istanbul Haberi

10 milyonuncu turist istanbul

İstanbul'a 2013'te gelen turist sayısı yıl bitmeden 10 milyonu aştı. 10 milyonuncu turist ise 2 çocuklu Pakistanlı Aleem ailesi oldu. Petrol alanında çalışan ve İstanbul'a turistik amaçla gelen Khurram Aleem ile ailesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü nezdinde sürpriz bir karşılama yapıldı. Aleem ailesini karşılayan İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili aileye '40 yıl hatırı kalsın' diye kahve takımı hediye etti. Aleem ailesi İstanbul'da 5 yıldızlı otelde 2 gün ücretsiz ağırlanacak. Ayrıca iki gece lüks restoranda akşam yemeği ile de ödüllendirilecek. Ahmet Emre Bilgili, Aleem ailesine unutamayacakları iki gün yaşatmak istediklerini belirtti. Khurram Aleem ise 10 milyonuncu turist olmanın insana kendini iyi hissettirdiğini, bunun büyük sürpriz olduğunu söyledi. 


Serdar Canipek/Sabah...