15 / 05 / 2024

12 milyar dolarlık özelleştirme

12 milyar dolarlık özelleştirme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Bu yıl ise daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız dedi...

Emlak kraliçesi idam cezasına çarptırıldı! 12,5 milyar dolarlık dev vurgun!

Vietnam emlak kraliçesi Truong My Lan 12.5 milyar dolarlık mali dolandırıcılıktan idam cezasına çarptırıldı.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Varank, yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışının hedeflendiğini söyledi.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Tekfen'den Katar’da 5 milyar dolarlık imza!

Tekfen Holding, Expo Turkey by Quatar’a katıldı. 12 yılda toplam 2.4 milyar dolarlık 7 proje tamamlayan firma, Katar'da toplam 5 milyar dolar iş aldı.

Avrupa ve Ortadoğu'dan Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi.

Güney Koreli firma Irak'ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesi kazandı!

Güney Kore’nin, en büyük holding şirketlerinden biri sayılan Hanwha Group’un inşaat ve mühendislik kolu Hanwha Engineering & Construction firmasının, Irak’ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesini kazandığı bildirildi.

Hanwha Group Irak'ta 2.12 milyon dolarlık proje kazandı!

Hanvvha Engineering & Constructjon Gorp ile Irak Milli Yatırım Kurumu arasında 2,12 milyar dolarlık anlaşmanın imzalandığı ifade edildi. GÜNEY Kore'li Hanwha Group'un inşaat ve mühendislik kolu Irak'ta 2,12 milyar dolarlık proje kazandığı bildirildi.

Türk tersaneleri 5.5 milyar dolarlık gemi yapım işi aldı!

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Denizcilik Fuarının ilk iki gününde Türk tersaneleri, 5.5 milyar dolarlık sipariş aldı. En büyük siparis 12 gemi ile Norveç Kraliyet Ailesi'nden geldi. Norveç'i Hollanda ve ABD takip etti.

Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık enerji santrali!

Taner Yıldız, Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık enerji santrali yapacaklarını, Japonya, Güney Kore, Çin ve Katar'ın yakından ilgilendiğini söyledi...

Plastik sektörü 2013'te 5.6 milyar dolarlık ihracat yaptı!

Plastik sektörü, 2013 yılında mamul üretimini yüzde 17 oranında artırıp, ihracatta ise değer bazında yüzde 12'lik artış yakaladı. Plastik sektörü 2013'te 5.6 milyar dolarlık ihracat yaptı...

Çinliler Afşin-Elbistan sahasında 12 milyar dolarlık yatırıma talip!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'da kömür havzasının kullanımı ve santral yapımını da içeren ve toplam yatırım tutarı 10-12 milyar dolar olacak yatırım için Çin ile görüştüklerini söyledi...

Hizmet sektörü 48 milyar dolarlık katkısıyla TİM’e akredite oluyor!

Hizmet sektörü 48 milyar dolarlık katkısıyla TİM’e akredite oluyor. Türkiye’nin 2023 yılı hedefl eri kapsamında 500 milyar dolarlık ihracat için hizmet sektörü de farklı bölüm olarak yer alacak.

12 milyar dolarlık özelleştirme Haberi

12 milyar dolarlık özelleştirme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl 12.5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bu yıl daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız. Enerjideki özelleştirmelerle 2014'ün rekor yılı olacağını düşünüyoruz" dedi. 2004 ve 2009 yıllarında hazırlanan strateji belgeleri ile öncelikle elektrik dağıtım sektörünün, ardından üretim tesislerinin özelleştirilmesini esas alan bir uygulamayı hayata geçirdiklerini hatırlatan Şimşek, "Bugüne kadar 2 bin 200 MW kapasiteli Seyitömer, Kangal ve Hamitabad santrallerinin özelleştirilmesini tamamladık" diye konuştu. Yılın en önemli özelleştirme ihalesini 2.7 milyar dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu...