07 / 05 / 2024

2. Kerpiç Sempozyumu konya

2. Kerpiç Sempozyumu konya

MİMARLAR Odası Konya Şubesi'nin düzenlediği 2. Kerpiç Sempozyumu Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleşti. Sempozyumda toprak yapıların dünü ve bugünü üzerinde duruldu. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu da katıldı...

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Diyarbakır'da kerpiç ev çöktü: 9 çocuktan 2'si öldü!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan 2 katlı kerpiç ev çöktü. Göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

2. Kentsel Tasarım Sempozyumu başladı!

“İstanbul” konusuyla başlatılan Kentsel Tasarım Sempozyumu, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenleniyor. Sempozyum iki gün boyunca devam edecek.

Konya'da 2 katlı bina çöktü! 3 kişi enkaz altında kaldı!

Konya Karatay'da 2 katlı kerpiç bina çöktü, 3 kişinin  enkaz altında kaldığı belirtildi. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü!

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç bina çöktü. Enkaz altında kaldığı düşünülen 3 katlı bina için arama çalışması başlatıldı.

 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu” başladı!

TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor. Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de başladı. 

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu 2 Aralık'ta!

Tünelcilik Derneği, önderliğinde bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

8. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu gerçekleşti!

ÇATIDER tarafından, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen “8. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu” gerçekleşti. Sempozyumda, sektördeki gelişmelere ve akademik çalışmalara yer verildi.

ÇATIDER 8. Çatı ve Cephe Sempozyumu yarın başlıyor!

ÇATIDER çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaları ele almak üzere düzenlediği Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisi, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

ÇATIDER Çatı ve Cephe Sempozyumu 2-3 Haziran'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaları ele almak üzere düzenlediği Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisi, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenliyor.

Siirt Bayraktepe Köyü’nde 2 katlı kerpiç ev çöktü!

Siirt’in Bayraktepe Köyü’nde 10 kişilik bir ailenin yaşadığı 2 katlı kerpiç ev, aşırı yağmura dayanamayarak çöktü. Enkaz altında kalan Zeki Güneş, eşi Ayten Güneş ile 12 yaşındaki kızları Şeyma Güneş hayatını kaybetti. Çiftin iki çocuğu ise sağ kurtarıldı

Balıkesir 2. Kent Konseyi Sempozyumu düzenlendi!

Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk 2. Kent Sempozyumu sonrası Demokrat'a özel bir değerlendirme yaptı. İşte, Mimar Ali Özerk'in açıklamaları....

Balıkesir 2.Kent Sempozyumu, Karesi AVM'de başladı!

3 Gün sürecek sempozyumda çevre, ulaşım, doğal afetler, eğitim, kültür-sanat, tarih, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kent ekonomisi, tarım-hayvancılık ve sanayi, arkeoloji ve turizm, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji konuları ele alınacak.

2. Kerpiç Sempozyumu konya Haberi

2. Kerpiç Sempozyumu konya

MİMARLAR Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen 2. Kerpiç Sempozyumu Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleşti. Sempozyumda toprak yapıların dünü ve bugünü üzerinde duruldu. Sempozyuma Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı M. Serdar Işık, Prof. Dr. Ruhi Kafescioğlu, diğer illerden gelen şube başkanları, birçok mimar ve öğrenci katıldı. Sempozyumda konuşan Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, zamanında toprak yapıların, yani kerpiç evlerin bu coğrafyada sıkça kullanılan bir yapı malzemesi olduğunu, ancak bugün kerpiç evlerin, betonarme binalara tercih edildiğini söyledi. Kentlerdeki kültürel değerlerin tahrip edildiğini ve 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 ben bu ülkeyi pazarlamakla mükellefim" sözünü hatırlatan Muhçu, "Bu sözden sonra sermayedarlar bu tılsımı temel alarak, kültür varlıklarına saldırmaya başladı....