06 / 05 / 2024

2. Murad Camii

2. Murad Camii

Muradiye Külliyesi'ndeki 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda, barok sanatının etkisiyle üstü yaklaşık 150 yıl önce sıvayla kapatılan, 700-800 metrekare Osmanlı erken dönem kalem işçiliği ortaya çıkarıldı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

TOKİ Sivas Zara 2. Etap 642 konut ihalesi yarın!

Sivas Zara 2.Etap 1.Bölge 642 Adet Konut , 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Silivri Alipaşa 2. Etap ihalesi yarın!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 2.Etap 758 Adet Konut, 24 Adet Dükkan, 1 Adet Okul ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Isparta Keçiborlu 2019 ihalesi 2 Ekim'de!

Isparta İli, Keçiborlu İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 167 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Artvin Yusufeli 2. Etap 221 konut ihalesi 24 Eylül'de!

TOKİ'nin Artvin İli Yusufeli İlçesi 3. Bölge 2. etap 221 Adet Konut, 8 Adet Dükkan ve Semt Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Eylül'de...

TOKİ Silivri Alipaşa 2.Etap 758 konut ihalesi 26 Eylül'de!

TOKİ İstanbul İli, Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 2.Etap 758 Adet Konut, 24 Adet Dükkan, 1 Adet Okul ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İnşaatı İşi ihalesi 26 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ Aydın 215 konut ve 2 dükkan ihalesi yarın!

Aydın İli , İncirliova İlçesi, Kovalık Mevkii 215 Adet Konut 2 Dükkan ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 16:00'da yapılacak.

Taksim Camii'nin minarelerinin inşaatına başlandı!

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii'nin minarelerinin inşaatına başlandı. Taksim Camii'nin yapımına başlanan minareleri ilk kez havadan görüntülendi.

Bağcılar Yüzyıl Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 2 bin 900 kişilik kapasiteye sahip olan Yüzyıl Merkez Camii’nin temeli törenle atıldı. 

TOKİ Konya 609 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Meram İlçesi, Beybes Mahallesi 609 Adet Konut, 2 Adet Ticaret Merkezi ve 2 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mart tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

2. Murad Camii Haberi

2. Murad Camii

Bursa'da 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda, 150 yıl önce sıvayla kapatılan Osmanlı erken dönem kalem işçiliği bulundu.


Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne dahil ettiği sultan külliyelerinden biri olan 6 asırlık Muradiye Külliyesi'ndeki 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda, barok sanatının etkisiyle üstü yaklaşık 150 yıl önce sıvayla kapatılan, 700-800 metrekare Osmanlı erken dönem kalem işçiliği ortaya çıkarıldı. Desenlerin, raspalanarak kazıldığını anlatan Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, restorasyonda bistüri ve ince fırça uçları kullanılarak, Osmanlı erken dönem kalem işçiliğinin gün yüzüne çıkarıldığını ifade ederek, "Böyle bir eser başka bir yerde yok. 'Pardon biz hata yaptık' deme lüksümüz de yok. Onun için itinayla çalışmak gerekiyor" değerlendirmesinde...