19 / 05 / 2024

2. selim kabe fermanı nedir

2. selim kabe fermanı nedir

Osmanlı Arşivleri' nde, Kabe çevresindeki yüksek binalarla ilgili bir fermana rastlandı. Sultan II. Selim'in Kabe' nin çevresindeki ortalama 5 metreden yüksek binaların yıkılmasını emrettiği öğrenildi...

İzmir'de depremden etkilenenlere 2.8 milyon TL ödeme yapıldı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir'de depremden etkilenenlere 2.8 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı...

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

Kuzu Holding'ten Çeşme'ye 2 yeni proje!

Kuzu Holding bünyesindeki C35 Gayrimenkul Yatırım Başkanı Selim Kuzu, "2 yıl içinde tamamlanması planlanan 'Villagio Çeşme' ve 'Estilo Çeşme' projelerindeki rezidanslar, 58 ile 300 metrekare arasında değişecek. Konutlar, 200 bin ile 1.5 milyon dolar arasında satılacak" dedi.

Akfen, 2017 sonuna kadar 1,2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Akfen Holding bir süredir yeniden yapılanma sürecinde. İnşaat işlerinin başında olan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, 2017 sonuna kadar 1,2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söylüyor.

Yavuz Selim Madenli'den konut satışları değerlendirmesi!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde konut satışlarının 2016 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında artarak 114 bin 751 olduğunu açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

Trabzon Yavuz Selim Bulvarı 2 milyon TL'ye mal olacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yavuz Selim Bulvarı’ndaki (Tanjant Yolu) asfalt yenileme çalışmalarına mesai menfumu gözetmeksizin gece gündüz devam ediyor.

Trabzon Yavuz Selim Bulvarı'na 2 milyonluk yatırım!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yavuz Selim Bulvarı’nın (Tanjant Yolu) asfaltını yeniliyor. Yavuz Selim Bulvarının asfalt ömrünü tamamlayan Beşirli Kavşağı ile Atapark Şehit Ünal Bıçakçı Kavşağı arasındaki kısmının asfaltı tamamen yenileniyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için günde 25 bin ton asfalt üretiliyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bu köprü ile bağlantılı Kuzey Marmara Otoyol Projesi’nde, 1 adet Benninghoven ECO 3000 ve 2 adet Benninghoven ECO 4000 model asfalt plenti hizmet veriyor.

Soğucak Tüneli 2 ayda bitecek!

TCDD 3 Bölge Başmüdürü Selim Koçbay, bir süre önce Soğucak mevkinde çöken tünelin 2 ay içinde tamir edileceğini ve Balıkesir-İzmir tren seferlerinin tekrar başlayacağını açıkladı.

2. Selim Kabe'yi yeniledi!

Kabe’nin sel suları ve savaşlar sırasında atılan mancınıklar sebebiyle yıllarca büyük hasarlar gördüğünü anlatan Tarihçi Talha Uğurluel, 1600’lü yıllarda yağmur nedeniyle de üç duvarının yıkıldığını söyledi.

2. selim kabe fermanı nedir Haberi

2. selim kabe fermanı nedir


Osmanlı Arşivleri'nde Kabe'nin çevresindeki ortalama 5 metreden yüksek binalar ile bitişiğindeki evlerin yıkılmasının emredildiği fermana rastlandı.


Osmanlı Arşivleri'nde, son dönemlerde özellikle İslam alemi tarafından sıkça eleştirilen Kabe çevresindeki yüksek binalarla ilgili bir fermana rastlandı. Sultan II. Selim tarafından dönemin Harem Şeyhi Kadı Hüseyin'e 30 Eylül 1574'te gönderilen fermanla Kabe'nin çevresindeki ortalama 5 metreden yüksek binalar ile bitişiğindeki evlerin yıkılması emredildi.


Konuyla ilgili Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi'nin son sayısında makalesi yer alan tarihçi-yazar Selman Soydemir AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı Arşivleri'nden çıkan belgenin, özellikle Mekke ve Medine söz konusu olduğunda Osmanlı padişahlarının ne kadar hassas davrandığını gösterdiğini söyledi.


Yavuz Sultan Selim'in 1517'de Mısır'ı fethiyle Mekke ve Medine hizmetlerinin Osmanlıların uhdesine geçtiğini anlatan Soydemir, Hicaz'ın yönetimini Memluklulardan devraldıktan sonra İslam dünyasının tek lideri...