22 / 11 / 2024
fuzul

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.




İstanbul Boğazı’nın 3’üncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılırken, sadece Türkiye’ye değil yatırımcılarına da kazandırdı. Dünyanın 59 metre ile en geniş, 322 metreyle en yüksek ve 2 bin 164 metreyle en uzun olma özelliğini taşıyan köprü, geçtiği köylerde tarla vasıflı arazilerin değerini son 4 yılda 15 kat artırdı.


İstanbul’un fetih tarihi olan 29 Mayıs’ta, üç yıl önce inşasına başlanan köprü, iki yakayı birleştirdiği Sarıyer-Beykoz’un yanı sıra, geçiş ve bağlantı güzergahlarında bulunan Zekeriyaköy, Arnavutköy, Riva, Kağıthane, Göktürk’ün de değerine değer kattı. İnşat öncesi Beykoz-Garipçe bölgesinde satılık bir dairenin metrekare fiyatı bin 500-2 bin lirada seyrederken, şimdilerde 8 bin ile 10 bin Euro (26.5 bin ile 33 bin TL) arasında değişiyor. Bu bölgelerde gayrimenkul değerlerinin daha da artması bekleniyor.


YÜKSELİŞ DEVAM EDER

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete girmesiyle, köprü güzergahında konut projelerinde artış beklediklerini söyledi. Baygan, “Düne kadar, boğazın Karadeniz’e açılan kısmında yer alan, Garipçe Köyü’nde konumu ve arazi yapısı sebebi ile bölge, halkına balıkçılık dışında bir iş olanağı sağlamıyorken bugün bölgede yer alan satılık ev fiyatları için milyonlara varan rakamlar konuşuluyor” dedi.




Hamide HANGÜL/Karar



20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!


Geri Dön