28 / 07 / 2024

20. Taraflar Konferansı

20. Taraflar Konferansı

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ( BMİDÇS ) 20. Taraflar Konferansı (COP20) Peru’da başladı. Zirveyi 195 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcı takip ediyor.

TÜRKÇİMENTO'nun ilk sanal fuarı 20 Nisan'da başlıyor!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihlerinde çimento sektörünün ilk sanal konferans ve fuarı DIGITALCEM’i gerçekleştiriyor. 

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türkiye ve Katar arasında çevre ve şehircilik görüşmesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı'nda (COP25) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Al Subaie ile bir araya geldi.

Gayrimenkulde tarafları tek fiyatta buluşturma eğitimi 20 Mart'ta!

Endeksa.com sponsorluğunda 20 Mart'ta emlak ofislerine özel “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ başlıklı ücretsiz eğitim programı düzenleniyor..

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Mehmet Ceylan, HABİTAT III Konferans'ına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvator'un Başkenti Kito'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT III Konferansına katıldı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

ÇEDBİK, 15 milyon metrekare yeşil binayı sertifikalandıracak!

Paris 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı “Binalar Günü”nde ülkemizi temsil eden ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, 3 Aralık Perşembe günü ÇEDBİK’in taahhütlerini açıkladı.

Monique Barbut: Her yıl 12 milyon hektar arazi bozuluyor!

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansında konuşan UNCCD İcra Direktörü Barbut "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var" dedi.

BM Çölleşmeyle Mücadele Konferansı 12 Ekim'de!

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda 195 ülke çölleşme ile mücadele için Ankara'da buluşacak.

GREET Vienna konferansı 20 Mayıs'ta Viyana'da!

Türkiye’nin de bulunduğu Orta, Doğu ve Güney Avrupa’da ticari gayrimenkul ve yatırımlar için uluslararası bir platform oluşturan GREET Vienna, bu sene bir ilke imza atarak, Türkiye’yi konferans programına dahil etti.

Türkiye, Çölleşmeyle Mücadele Konferansı'na ev sahipliği yapacak!

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) 12 - 24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.

İklim Değişikliği Paneli düzenlendi!

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından Ankara’da “İklim Değişikliği Paneli” düzenlendi. Panelde 1-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Peru/Lima’da gerçekleştirilen 20. Taraflar Konferansı’nın sonuçları değerlendirildi.

20. Taraflar Konferansı Haberi

20. Taraflar Konferansı

İki hafta sürecek olan ve çok sayıda toplantının yapılacağı iklim zirvesine Türkiye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın başkanlığında, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ve diğer ilgili Bakanlıklardan yaklaşık 50 kişilik bir heyet ile katılıyor.


Toplantının 9-12 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek üst düzey bölümüne Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katılım sağlayarak ülkemiz adına konuşmalar yapacak. Ayrıca Bakan Güllüce’nin ülkelerle ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.


İklim konferansının açılış konuşmalarını Peru Çevre Bakanı ve İklim Zirvesi Başkanı Manuel Pulgar-Videl ve BMİDÇS Genel Sekreteri Christina Figueres yaptı. Ayrıca, toplantının açılışında konuşan Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Başkanı Rojendra Kumar Pachauri, sıcaklık artışının 2 santigrat derece ile sınırlandırılması için ortak çabanın önemini belirterek, iklim değişikliğine ilişkin somut bilimsel...