25 / 07 / 2024

200 metrelik baca bin dinamitle yıkıldı

200 metrelik baca bin dinamitle yıkıldı

Avustralya'nın Port Kembla kentinde bulunan simgesel baca, ömrünü tamamladığı ve çevre için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıkıldı. 200 metrelik dev bacanın yıkımında bin parça dinamit ve patlayıcı kullanıldı...

Venezuela’daki 200 metrelik gökdelen eğildi!

Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Reverol, Caracas'taki David Kulesi'nin deprem yüzünden 25 derece eğildiğini açıkladı. 200 metrelik gökdelenin son 5 katında yamukluk meydana geldi.

Nusaybin'deki tarihi demiryolu ıslah ediliyor!

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Kanal Tokat projesinin temeli 23 Mart'ta atılacak!

Tokat'ta Yeşilırmak üzerinden geçecek Kanal Tokat Projesi'nde çalışmalar başlıyor. Bin 200 metrelik alanda uygulanacak projenin maliyeti 10 milyon 540 bin TL olarak belirlendi.

Kop Tüneli'nin 5 bin 200 metresi delindi!

Doğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayacak, Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'nda yapımı süren tünelin 5 bin 200 metrelik bölümünde delme işlemi tamamlandı.

Ankara Pursaklar'da bin 200 metrelik imar yolu çalışması tamamlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nin faaliyet raporuna göre ilçe genelindeki 30 sokağa 4 bin ton asfalt atıldığı, bin 200 metre yeni imar yolu çalışması yapıldığı ifade edildi.

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

İtalya Floransa'daki 200 metrelik göçüğü inşaat mühendisleri inceliyor!

İtalya'nın Floransa kentinde içme suyu şebekesinde oluşan çatlak, tarihi kentin merkezinde göçüğe yol açtı. 200 metre uzunluğundaki göçük için inşaat mühendisleri inceleme yapıyor.

Terme Miliç Sahili Projesi'nde sona gelindi!

Terme’deki Çamlık sahilinin bin 200 metrelik kısmını doğu ve batı yönünde düzenleyerek Samsun halkının kullanımına sunulacağını duyuran Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Fen İşleri Şube Müdürü Oktay Altun çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

200 metrelik baca bin dinamitle yıkıldı Haberi

200 metrelik baca bin dinamitle yıkıldı

Avustralya'nın Port Kembla kentinde bulunan simgesel baca, ömrünü tamamladığı ve çevre için tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıkıldı. Endüstri bölgesi olan Port Kembla'nın simgesi haline gelen 200 metrelik dev bacanın yıkımında bin parça dinamit ve patlayıcı kullanıldı. Asbest yayacağı endişesiyle geçtiğimiz yılın ağustos ayındaki ilk yıkım girişimi ertelenen baca, yüzlerce meraklı bölge sakinini gözleri önünde yıkılarak enkaza çevrildi. 


Sabah...