06 / 05 / 2024

200 yıldır boyaları dökülmeyen cami

200 yıldır boyaları dökülmeyen cami

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

4 yıldır fiyatı değişmedi ama yeni yılda yüzde 200 zamlanacak!

Plastik poşetlerin yeni yıldaki fiyatı için zam teklifi sunuldu. 4 yıldır 25 kuruştan satılan poşetlerin yeni fiyatının 75 kuruş olması talep edildi.

TOKİ Bursa Yıldırım 2020 kura çekilişi tarihleri ne zaman?

TOKİ Bursa Yıldırım 2020 kura çekilişi tarihleri ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ 100 bin konut projeleri kapsamında Bursa'da da 3 bin 200 yeni konut hayata geçirilecek.

Yıldırımlılar dönüşümle güvenli konutlara kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi şehrin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirledi.

Binali Yıldırım: Ulaşım yatırımlarının meyvesini alıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye, havayollarında 200 milyon yolcuya koşuyor. Havayollarında sadece 4 ayda 50 milyonun üzerinde yolcu taşındı. Yaptığımız yatırımlar meyvesini veriyor” dedi.

Bursa Yıldırım'da dönüşüm yıkımlarla sürüyor!

Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nin çehresini değiştirecek 8 bin 200 metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 320 dairenin yapılacağı Sinandede Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi'nde yıkımlar başladı.

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 7 yıldır bitirilemedi!

Samsun'da yapımı 2008 yılında başlayan ve 2 yılda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 60 yataklı AMATEM inşaatı 7 yıldır bitirilemedi.

Bingöl Devlet Hastanesi 5 yıldır bitirilemedi!

Her alanda sıkıntılarla boğuşan Bingöl'ün en önemli sorunlarının başında sağlık alanı geliyor. Bingöllü hastalar çevre iller arasında mekik dokurken, 2010 yılında ihalesi yapılan ve 200 yataklı olarak planlanan hastane binası 5 yıldır bitirilemedi.

İsmet Yıldırım: Dar gelirliye 2 bin 200 yeni konut inşa edeceğiz!

Vaditepe Gölevleri'nin tanıtımında konuşan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, dar gelirliye 2 bin 200 yeni konutu satışa çıkarmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

Binali Yıldırım: İzmir'de ulaşım rahatlayacak!

Binali Yıldırım, İzmir'de raylı sistemi Selçuk ilçesine uzatacak ihalenin bu yıl içinde tamamlanacağını, yeni hatları devreye alarak kentteki ulaşım sorununu hafifleteceklerini söyledi

Binali Yıldırım: 3'üncü köprüye teklif yağacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “3. Boğaz Köprüsü'nün yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız” dedi

Binali Yıldırım: Üçüncü havalimanının yerini belirledik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a üçüncü havalimanı için yerin belirlendiğini ancak şimdilik bunu açıklamak istemediklerini de belirtti

Binali Yıldırım: Erzincan dünyanın sayılı kış sporları merkezlerinden biri olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: Erzincan, Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı kış sporları merkezlerinden biri haline geliyor

200 yıldır boyaları dökülmeyen cami Haberi

200 yıldır boyaları dökülmeyen cami

Giresun'da 1816 yılında yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyor.


Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor.


Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bekteşbey Camisi'nin dönemin en güzel mimari örneklerini taşıyan oldukça orijinal bir eser olduğunu söyledi.


Caminin dikdörtgen planda köşe taşları kesme, diğer duvarları ise yarı yonu moloz taşlarla yapılmış olduğunu belirten Güleç, şunları kaydetti:

"Üst yapı tamamen ahşaptan yapılmış ve ahşabın en güzel işçilik örnekleri bulanan güzel bir camidir. Cami içerisindeki çatı kendi içerisindeki alanla bölünmüş ve buradaki alanlarda değişik ahşap mimariler uygulanmış süslemeleri ise dönemin özgün mimarisini yansıtan...