16 / 05 / 2024

2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu ofis stoğu

2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu ofis stoğu

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan “2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu”na göre, İstanbul ofis stoğunda devam eden inşaatlar nedeni ile 3 yıl içinde takribi bir kat artış olması bekleniyor.

Tapu harcı indirimi 3. çeyrekte konut satışlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2017 III. çeyrek konut satış istatistikleri verilerini değerlendirdi. 

İnşaatta maliyet arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek: (Temmuz-Eylül) 2015 'Bina İnşaatı Maliyet Endeksi'ni açıkladı. Bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 arttı.

Hanehalkı Yurtiçi Turizm istatistikleri açıklandı!

Yurtiçinde ikamet eden 22 milyon 18 bin kişi seyahate çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı III. çeyrek (Temmuz-Eylül) ’Hanehalkı Yurtiçi Turizm’ istatistiklerini açıkladı.

İnşaatta saatlik işgücü maliyeti yüzde 5.1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı III. Çeyrek (Temmuz - Eylül) İşgücü Maliyeti Endeksi'ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 5.1 arttı.

Turizm gelirleri 12.9 milyar dolar oldu!

TÜİK, III. Çeyrek Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

Şekerbank'ın 3. çeyrek kârı 30.5 milyon lira!

Şekerbank'ın üçüncü çeyrek net kârı, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 84 artışla 30.5 milyon lira oldu. Aktif büyüklüğü 20.5 milyar lira olan bankanın krediler ve alacakları ise 2013 sonuna göreyüzde 5.2 artışla 14.2 milyar lira oldu.

Malatya en çok konut kredisi kullanan il oldu!

Malatya Konut Kredisi Kullandırımında 2013 son Çeyreğinde de Doğu Anadolu Birincisi Oldu. Bölge ve ilbazında BDDK 2013 son çeyrek Kredi verileri açıklandı. İkinci ve üçüncü sırada Erzurum ve Elazığ yer alıyor...

Erol Altan: Bankaların kampanyaları ile konut satışları 2013'te yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3. çeyrek konut satışlarını açıkladı. Açıklamaya göre 2013 yılının son çeyreğinde Türkiye genelinde 293 bin 318 konut satışı gerçekleşirken, satışlarda ilk üç sırayı İstanbul-Ankara-İzmir aldı.

Malatya konut kredisi kullandırımında 2013 son çeyreğinde de Doğu Anadolu birincisi!

Bölge ve il bazında BDDK 2013 son çeyrek kredi verileri açıklandı. 2012 yılında da konut kredisi kullandırımında ilk sırada yer alan Malatya, 2013 son çeyrek sonuçlarına göre de birinciliğini korudu.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2013 dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı!

2013 Yılı Dördüncü Çeyrek verileri incelendiğinde, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek döneme göre üst segmentte 0.45% artış, alt segmentte ise 0.44% azalış olduğu görülmektedir...

2013 yılında inşaat maliyetleri yüzde 5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), 2013 yılı dördüncü çeyrek verilerini açıkladı. Buna göre, bina inşaatı maliyet endeksi 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,1 arttı...

İstanbul ofiste üç yılda yaklaşık iki kat büyüyecek!

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan '2013 Üçüncü Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu'na göre, İstanbul ofis stoğunda devam eden inşaatlar nedeni ile 3 yıl içinde yaklaşık bir kat artış olması bekleniyor.

İstanbul'da ofis stoku 3 milyon metrekare artacak!

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan "2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporuna göre, İstanbul ofis stokunda devam eden inşaatlar nedeniyle 3 yıl içinde takribi bir kat artış olması bekleniyor...

2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu ofis stoğu Haberi

2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu ofis stoğu


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan “2013 III. Çeyrek İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu”na göre, İstanbul ofis stoğunda devam eden inşaatlar nedeni ile 3 yıl içinde takribi bir kat artış olması bekleniyor. 


Binanın yaşı, konumu ve birim kira değerine göre A ve B kategorilerine ayrılarak incelendiği raporda, ofislerin kira, stok ve doluluk oranları analiz edilerek, sektörün İstanbul’da geldiği nokta gözler önüne seriliyor ve yatırımcılar için en doğru fırsatlar açığa çıkarılıyor. Rapora göre, şu an yeni geliştirilen ve inşaat halinde olan 3 milyon m2 stokla birlikte bugün 3,5 milyon olan ofis stoğunun 3 yıl sonra takribi 6,5  milyon m2’yi geçmesi bekleniyor. İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleştirilecek takribi 1 milyon m2 ofis projeleri de belirtilen bu...