23 / 07 / 2024

2013 Uluslararası Van Deprem Sempozyumu nerede

2013 Uluslararası Van Deprem Sempozyumu nerede

YYÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutluhan Akın, " Bizim bu sempozyumda en önemli amacımız, deprem farkındalığını yeniden ortaya çıkarmak " dedi.

Van Çimento`nun üretimi 10 kat arttı!

Van ve çevre illerin çimento ihtiyacını sağlayan Van Çimento, 2010-2013 yılları arasında 110 milyon dolarlık yeni yatırım yaparak Türkiye'nin sayılı fabrikaları arasına girmeyi başardı. Yatırım öncesi yıllık 200 bin ton çimento üretimi yapılan fabrikada şu anda 2 milyon ton kapasiteye ulaşıldı.

Van AVM kapılarını yarın açıyor!

Liman işletmeciliği, finans, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde uluslararası arenada güçlü bir küresel oyuncu olan Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen Van AVM kapılarını yarın açıyor.

Van AVM'ye Avrupa'dan 2 ödül!

Van'a Global Yatırım Holding'in 50 milyon dolar maliyetle yapımına başladığı Van Alışveriş Merkezi projesi, Avurapa'da 2015-1016 Uluslararası Emlak Ödülleri sonuçlarına göre "mimari ve proje geliştirme" kategorilerinde iki ödül kazandı.

Uluslararası Emlak Ödülleri'nde Global Yatırım ödül aldı!

Bugün açıklanan 2015-1016 Uluslararası Emlak Ödülleri (International Property Awards) sonuçlarına göre Global Yatırım Holding, Van Alışveriş Merkezi projesi ile iki kategoride ulusal ödül kazananların arasında olmaktan gurur duyuyor.

Van'a sadece bölge insanı yatırım yapıyor!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, 2013'ün ikinci çeyreğinden sonra bölgeye gelen yatırımlarda ciddi ivme kaybı yaşandığını anlatarak, seçimlerin olması, çözüm sürecinin nihayete ermemesi nedeniyle iş dünyasının temkinli hareket ettiğini ifade etti

Dünyanın en büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 42 Türk var!

Dünyanın en büyük "250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde 2012 yılında 38 firması bulunan Türkiye, 2013 yılında bu sayıyı 42'ye çıkardı. Türk müteahhitler Çin'in ardından ikinciliği korudu

HSBC, Uluslararası Büyüme Desteği’ni 2’ye katladı!

HSBC; Türkiye’nin uluslararası ticaretten aldığı payın artması ve Türk şirketlerinin bölgesel başarı hikayelerinin çoğalması amacıyla 2013 yılında başlattığı “Uluslararası Büyüme Desteği” kapsamındaki fonu 2 katına çıkartarak, 2 Milyar TL yaptı.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 42 Türk firma!

'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesine Türkiye'den 42 firma girdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, listede yer alan firmaların toplam yurtdışı gelirlerinin yüzde 6.4 artış kaydederek 2013'te 544 milyar dolara ulaştığını söyledi...

Taç İzmir Otel projesi Uluslararası Tasarım Yarışması'nda Gümüş Ödül'ü aldı!

Ahmet Vefik Alp’in Taç İzmir 7 Yıldız Otel Projesi 2013 ‘Uluslararası Tasarım Yarışmasında’ ‘Gümüş Ödül’ü aldı. Ancak Projenin Imar Planı Konak İlçe Belediyesince Onaylanırken, Büyükşehir Tarafından Geri Çevrildi.

Erdal Bahçıvan: İSO 500’ün finansal yapısı kötüleşti!

Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarına ilişkin, “Göstergeler, 2013 yılında 500 Büyük Kuruluşun finans yapısının bir önceki yıla göre kötüleştiğini ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu

2013 yılında doğalgaz talebi yüzde 1,2 arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı Raporuna göre dünya genelinde 2013 yılında doğalgaz talebi, önceki yıla göre sadece yüzde 1,2 artarak, " 3,5 trilyon " metreküp oldu.

2013’te dünya çapında enerjiye 1.6 trilyon dolar harcandı!

Uluslararası Enerji Ajansı, dünya enerji ihtiyacı için ne kadar çok para harcandığını hesapladı. Buna göre, 2013 yılında dünya çapında enerjiye 1.6 trilyon dolar harcandı.

2013 yılında uluslararası turizmden 1,4 trilyon dolar ciro elde edildi!

2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu Avrupa, 489,3 milyar dolar ile geçen sene uluslararası turizmden elde edilen gelirin yüzde 42'sini alarak en büyük paya sahip oldu.

2013 Uluslararası Van Deprem Sempozyumu nerede Haberi

2013 Uluslararası Van Deprem Sempozyumu nerede



23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ikinci yıl dönümünde, YYÜ'de düzenlenecek "2013 Uluslararası Van Depremi Sempozyumu" ile deprem gerçekleri ve yapılması gereken çalışmalar ele alınacak.


23-27 Ekim 2013 tarihlerinde dünyanın değişik bölgelerinden alanlarında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla katılacağı sempozyumda, "Yer Bilimleri", "Mühendislik", "Mimarlık", "Tıp" ve "Sosyoloji" dallarında katılımcılara bilgiler aktarılacak.  


23 Ekim'de 7.2, 9 Kasım'da 5.6 büyüklüğündeki depremlerin yanı sıra, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde meydana gelen büyük depremlerin de konu edileceği sempozyuma, ABD, Japonya, Almanya, İsviçre, Hindistan, İran, Irak, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden uzman akademisyenler katılacak.


Sempozyum ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan YYÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutluhan Akın, depremin bir süreç olduğunu belirterek, sempozyumu sadece mühendislik ile yer bilimleri alanına...