08 / 05 / 2024

2013te gayrimenkul alanların dikkat etmesi gerekenler

2013te gayrimenkul alanların dikkat etmesi gerekenler

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinden 2013 yılı içinde ev, büro, dükkân, arsa ya da arazi alan veya satanlar; aman dikkat! Aldığınız gayrimenkulle ilgili bazı yükümlülükleriniz var. Onları sakın atlamayın dedi...

2013'te gayrimenkul alan ve satanlar dikkat etsin!

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde 2013'te gayrimenkul alan ve satanların dikkat etmesi gerekenleri kaleme aldı. Aldığınız gayrimenkulle ilgili bazı yükümlülükleriniz var. Onları sakın atlamayın...

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Yeni gayrimenkul satın alanlar dikkat!

Yeni ev, ofis ve iş yeri alanların dikkat etmesi gereken en önemli nokta; KDV'ye tabi gayrimenkul alım satımlarında tapu harcının, KDV'siz bedel üzerinden hesaplanarak ödenmesi. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Atmaca Gayrimenkul basın daveti 17 Ağustos'ta!

Şimdiye kadar 7 projede 1.592 adet bağımsız bölümün teslimini yapan Atmaca Gayrimenkul basın daveti 17 Ağustos'ta yapılacak.

Midwood İstanbul Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı!

Büyükçekmece'de yapımı devam eden Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı. Midwood İstanbul'un Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedefleniyor.

Sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik!

Bugünkü Resmi Gazete'de sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yer aldı...

Efendibey Dönüşüm Projesi'ndeki ticari alanların kuraları çekildi!

Niğde Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla hayata geçirilen Efendibey Dönüşüm Projesi'nde yer alan ticari alanların kuraları çekildi.

Bankalara gayrimenkul sınırı kalktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkuller de özkaynakta yer alabilecek.

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satışları başladı!

216 Yapı tarafından İstanbul'un gelişen bölgesi Çekmeköy'de inşa edilen 216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satış işlemleri başladı.

8 soruda apartman ortak alanlarının kullanımı!

Apartmanlardaki ortak alanların kullanımının usulü, yönetim şekli gibi hususlar kat malikleri arasında zaman zaman sorun yaratabiliyor. Peki, apartman ortak alanlarının kullanımı nasıl olmalıdır?

Ayvalık'ta 19,9 milyon TL'ye belirli alanların irtifak kullanımı ihalesi!

Ayvalık Belediye Başkanlığı tarafından Fikir Konsept Avan Projesine Göre Belirli Alanların İrtifak Kullanımı ihalesi yapılacak. İhale bedeli 19 milyon 934 bin 224,23 TL olarak belirtiliyor.

2013te gayrimenkul alanların dikkat etmesi gerekenler Haberi

2013te gayrimenkul alanların dikkat etmesi gerekenler

2013 yılı içinde ev, büro, dükkân, arsa ya da arazi alan veya satanlar; aman dikkat! Aldığınız gayrimenkulle ilgili bazı yükümlülükleriniz var. Onları sakın atlamayın. 


GAYRİMENKUL ALANLAR 


1. Emlak Vergisi Bildirimi: 2013 yılı içinde alınan gayrimenkuller için, 31 Aralık 2013 tarihine kadar, ilgili belediyeye "emlak vergisi bildirimi" vermeleri gerekiyordu. 

2013'ün son üç ayı içinde yani Ekim, Kasım veya Aralık ayı içinde satın alınan gayrimenkuller için "satın alma tarihinden itibaren üç ay içinde" örneğin 15 Kasım 2013de alanın, 15 Şubat 2014 tarihine kadar ilgili belediyeye "emlak vergisi bildirimi" vermesi gerekiyor. 

"Eyvah 2013'ün emlak vergisini unuttum" demeyin. 2013 vergisinin tamamını, size gayrimenkulü satanın ödemesi gerekiyor. 


2. Emekli, İşsiz, Ev Hanımı ve Engelliler: 2013 yılında brüt alanı 200 m2"yi aşmayan bir konut alan ve başka bir konutu bulunmayan;...