19 / 05 / 2024

2014 aplikasyon ücreti

2014 aplikasyon ücreti

Kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte aplikasyon ücreti 2014 tarifesi bu haberde...

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

Noter vekalet ücreti 2014!

Kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor. Peki, noter vekalet ücreti 2014 ne kadar?

Kira kontratı avukatlık ücreti 2014!

Kira sözleşmesi, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Ancak bununla yetinmek istemeyen taşınmaz mal sahibi veya kiracılar kira sözleşmesini bir avukat yardımı ile hazırlayabiliyor. İşte kira kontratı avukatlık ücreti 2014..

Gelir İdaresi Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar!

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar 7 Kasım 2014 tarihinde 29168 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte karar metni..

Konut kredisi erken kapama 2014!

Konut kredisi erken ödeme yargıtay kararına göre, bankalar, miktarı 112 milyar lirayı aşan kredilerin erken ödenmesi halinde, erken kapama ücreti talep edebiliyor. İşte, konut kredisi erken kapama 2014!

Vialand giriş ücreti 2014!

Vialand giriş ücreti 2014, 4 Ağustos tarihinden sonra değişecek. İkinci seans olarak belirlenen 20.00 ila 23.00 saatleri arasında fiyatlar 35 TL iken gündüz fiyatları değişiklik gösteriyor.

Erken kapama cezası yargıtay kararı 2014!

Yeni Tüketici Kanunu gereğince, tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabiliyor. Ancak erken kapama cezası yargıtay kararı 2014 gereğince, bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor...

Kiracı abonelik ücreti 2014!

Kiracının üzerine alması gereken abonelikleri arasında doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri bulunuyor. Söz konusu abonelik işlemleri bir bedel karşılığında yapılıyor. İşte kiracı abonelik ücreti 2014...

Ruhsat yenileme ücreti 2014!

İmar Kanununda yapı inşaatına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaatının bitirilmesi şartı yer alıyor. Aksi takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme ücreti 2014 ne kadar?

Avukatlık ücret tarifesi 2014!

Taşınmaz mallar için çıkan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk Mahkemeleri ile Asliye Hukuk Mahkemelerinde çözümlenebiliyor. Peki bu davalarda avukatlık ücreti ne kadar? İşte avukatlık ücret tarifesi 2014...

İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti!

Taşınmaz hissedarları, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti ne kadar? İşte izale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2014..

Doğalgaz aboneliği ücreti 2014!

Daire veya işyeriniz için doğalgaz aboneliği yaptırmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda gerekli belgeleri temin etmeniz ve abonelik bedelini ödemeniz gerekiyor. İşte doğalgaz aboneliği ücreti 2014...

İlk su aboneliği ücreti 2014!

Bir mesken satın aldığınızı veya kiraladığınızı farz edelim. Bu durumda yapmanız gereken ilk işlemler artasında birtakım abonelikleri üstünüze almak olacak. Peki, su aboneliği nasıl alınır? İlk su aboneliği ücreti 2014 ne kadar?

2014 aplikasyon ücreti Haberi

2014 aplikasyon ücreti

Aplikasyon ücreti 2014!

Aplikasyon, kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Aplikasyon işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve aplikasyon ücretinin ödenmesi gerekiyor. Aplikasyon için gerekli belgeler ve 2014 yılı aplikasyon ücret tarifesi içerisinde yer alıyor:


Gerekli Belgeler:

1.Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği. 


2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği. 


- Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.


- Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile temsilcinin kimliği.


- Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset...