21 / 05 / 2024

2014 Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerleri

2014 Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerleri

2014 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edildi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'den metrekare birim değerleri...

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Altyapıdaki çılgın projeler, arsa ve arazilerin fiyatlarını katladı. Otoyol güzergahlarındaki gayrimenkullerin fiyatları her sene yükseliyor. Son dört senede yüzde 133 artışa ulaşan bölgeler bile bulunuyor...

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi  Bahçelievler’de   8 milyon TL sermaye bedeli ile Naim    Gençoğlu Şirketi tarafından kuruldu.

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi  Anonim Şirketi kuruldu!

Alaçatı Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi  Anonim Şirketi  Bahçelievler’de  8 milyon TL sermaye bedeli Naim Gençoğlu tarafından kuruldu.

Gesu Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Gesu Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 12 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile Umur Gençoğlu ve Sercan Gençoğlu ortaklığında kuruldu.

Ataşehir'de 19 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve bina!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, İstanbul Ataşehir'de yer alan arsa ve binayı 19 milyon 50 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile beraber Türkiye genelinde son 1 senede konut imarlı arsa fiyatları yüzde 37, arazi fiyatları da yüzde 24 arttı. Peki arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Hasu Susurluk Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Depolama Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hasu Susurluk Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Depolama Sanayi Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Sercan Gençoğlu, Hasan Can ve Umur Gençoğlu ortaklığında kuruldu.

Dege Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Dege Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 6 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Umur Gençoğlu tarafından kuruldu.

Arsa ve arazi yatırımcıları dikkat!

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, arsa ve arazi yatırımı ile değerlendirmeler yaptı. İşte o değerlendirme...

Mersin'de 13.5 milyon TL'ye satılık arsa ve fabrikası!

Mersin 6. İcra Dairesi, Mersin İl, Akdeniz İlçesi'nde bulunan arsa ve üzerindeki kompleksi TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 7 Nisan 2021 günü gerçekleşecek.

Arsa ve arazi yatırımı yapacaklar dikkat!

Pandemi döneminin etkisiyle gözler bir kez daha arsa ve arazi yatırımına çevrildi. İşte arsa ve arazi yatırımında dikkat edilmesi gerekenler...

İzmir Çiğli'de 12 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve iş yeri binası!

T.C. Karşıyaka 3. İcra Dairesi, İzmir ili, Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi, 18 Cilt, 1737 Sayfa, 72 ada, 4 parselde yer alan arsa ve iş yeri binasını 12 milyon 41 bin 24 TL'ye satıyor...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2014 Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerleri Haberi

2014 Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerleri


Bina, arsa ve araziler için 2014 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edilmiştir.


Emlak Vergisi Kanunu gereğince "vergi değeri"nin hesabında esas alınan "arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerleri" takdir komisyonlarınca belirlenmektedir. 

3/7/2009 tarihinden önce yapılan arsa metrekare birim değerlerine ilişkin takdir komisyonları, belediye başkanı veya tevkil edeceği bir memur (başkan), ilgili belediyeden yetkili bir memur, tapu sicil müdürü veya tevkil edeceği bir memur, ticaret odasınca seçilmiş bir üye ile ilgili mahalle veya köy muhtarından kurulmuştur. 

3/7/2009 tarihinden sonra yapılan takdirlerde ise, bu komisyonlara defterdarın, vergi dairesi başkanlığı bulunan yerlerde vergi dairesi başkanının görevlendireceği iki memur ile ilgili olduğu arsalara ilişkin organize sanayi...