15 / 05 / 2024

2014 Otel doluluk oranları

2014 Otel doluluk oranları

DÜNYA Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkam Timur Bayındır, Türkiye'deki otel doluluk oranlarının yüzde 2.2 düştüğünü belirterek, "Avrupa'da Finlandiya'dan soma doluluk oranlarında en çok düşüş yaşayan ikinci ülkeyiz" dedi.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Kemer Naturland Eko Park ve Resort Otel hayalet otele dönüştü!

Antalya'nın Kemer ilçesinde 27 yıl önce turizme açılan ve 2014 yılında kapatılan 5 yıldızlı Naturland Eko Park ve Resort Otel, 'hayalet otel'e dönüştü.

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

Otel mimarisindeki trendler!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu otel mimarisine dikkat çekerek, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağını açıklıyor. Erkurtoğlu, mimari detaylar sayesinde otellerin hem doluluk oranlarını artırabileceğini hem de işletme maliyetlerini düşürebileceklerini belirtiyor.

Choice Hotels, Türkiye'de 3 yeni otel açacak!

Choice Hotels, 2014 yılında Clarion markasıyla girdiği Türkiye piyasasında Ascend Hotel Collection markasıyla Alaçatı, Cunda ve Bodrum’da üç yeni otel açacak.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor!

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyündeki Bursa Ibis ve Adana Ibis Otel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Ankara Esenboğa Ibis Otel ve Esenyurt Ibis Otel değerleme raporu!

Akfen GYO, portföyünde yer alan Ankara Esenboğa Ibis Otel ve Esenyurt Ibis Otel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Otel dolulukları yüzde 12.4 düştü!

TURİSTİK Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Eylül 2015'e otel doluluklarının 2014 yılının aynı dönemine oranla yüzde 12.4'lük bir düşüş ile yüzde 65.3 olarak kaydedildiğini açıkladı.

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

2014 Otel doluluk oranları Haberi

2014 Otel doluluk oranları

2013 ülke performans raporuyla ilgili bilgiler veren Bayındır, "Destinasyon performanslarına bakıldığında ise İstanbul'da düşüş yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. İstanbul Avrupa'da en büyük düşüş yaşayan şehir olarak ilan edildi" açıklamasında bulundu. 

Antalya'da ise doluluk oranlarında yüzde 2.4 düşüş meydana geldiğine işaret eden Bayındır, "Arz talep dengesi bazı bölgelerde hızla bozulmaya başladı. 20 bin yatağa yakın günlük ve saatlik yerler var. Bunlar dolulukları etkiliyor ve hiçbir istatistiğe girmiyor" ifadelerini kullandı. 

Geçen yıl İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyona ulaşmıştı. Bayındır, "Son 10 yılda kişi başı turizmi geliri sadece 20 dolar arttı. Bizim 50 milyar dolarlık turizm hedefini yakalamamız için kişi başı bin dolar gelir elde etmeliyiz. Türkiye'ye gelen turistlere paralarım daha çok harcayabilecekleri bir ortam oluşturmamız gerekir. 

Sadece konaklamaya değil, yan alanlara yönelmemiz gerekiyor"...