29 / 04 / 2024

Otel doluluk oranları İstanbul'da düştü!

Otel doluluk oranları İstanbul'da düştü!

DÜNYA Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkam Timur Bayındır, Türkiye'deki otel doluluk oranlarının yüzde 2.2 düştüğünü belirterek, "Avrupa'da Finlandiya'dan soma doluluk oranlarında en çok düşüş yaşayan ikinci ülkeyiz" dedi.



2013 ülke performans raporuyla ilgili bilgiler veren Bayındır, "Destinasyon performanslarına bakıldığında ise İstanbul'da düşüş yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. İstanbul Avrupa'da en büyük düşüş yaşayan şehir olarak ilan edildi" açıklamasında bulundu. 

Antalya'da ise doluluk oranlarında yüzde 2.4 düşüş meydana geldiğine işaret eden Bayındır, "Arz talep dengesi bazı bölgelerde hızla bozulmaya başladı. 20 bin yatağa yakın günlük ve saatlik yerler var. Bunlar dolulukları etkiliyor ve hiçbir istatistiğe girmiyor" ifadelerini kullandı. 

Geçen yıl İstanbul'a gelen turist sayısı 10 milyona ulaşmıştı. Bayındır, "Son 10 yılda kişi başı turizmi geliri sadece 20 dolar arttı. Bizim 50 milyar dolarlık turizm hedefini yakalamamız için kişi başı bin dolar gelir elde etmeliyiz. Türkiye'ye gelen turistlere paralarım daha çok harcayabilecekleri bir ortam oluşturmamız gerekir. 

Sadece konaklamaya değil, yan alanlara yönelmemiz gerekiyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön