29 / 04 / 2024

Şeker fiyatlarına bayram öncesi yüzde yüz zam geldi! Gramajı da düştü

Şeker fiyatlarına bayram öncesi yüzde yüz zam geldi! Gramajı da düştü

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon Ramazan bayramı öncesi tezgahlarda satılan bayram şekerlerinin de fiyatını artırdı. Geçen sene 25 liraya satılan ürünler 50 liraya, geçen sene 50 liradan satılan ürünler ise 100 liraya çıktı. Gramajlar da düştü.



Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı bayram şekerlerine de zam geldi. Geçen sene 20-25 liradan satılan şekerler bu sene 50 TL’den satılıyor. 50 liraya satılan ürünlerin fiyatı da 100 liraya kadar çıktı. Gramajları da düşürülen bayram şekerleri buna rağmen vatandaş tarafından satın alınamıyor. 

AÇLIK SINIRI 6 BİN 170 LİRA

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, nisan ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 6 bin 170, yoksulluk sınırını ise 18 bin 474 lira olarak açıklamıştı.

Birleşik Kamu İş’in araştırmasına göre; dört kişilik bir ailenin açlık sınırı, nisanda bir önceki aya göre 623 lira artarak 6 bin 170 liraya yükseldi. Dört kişilik bir ailenin gıda dışı zorunlu harcamaları ise 693 lira artışla 12 bin 304 liraya çıktı. Böylece dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 18 bin 474 lira olarak hesaplandı.

Geçen yılın nisan ayına göre ise açlık sınırı 2 bin 786 lira, gıda dışı zorunlu harcamalar da 4 bin 572 lira arttı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde, yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınır da son bir yılda 7 bin 358 liralık artış gösterdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön