04 / 05 / 2024

2014 Tek mesken indirimi

2014 Tek mesken indirimi

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Tek mesken indirim şartları nelerdir? İndirimden nasıl yararlanılır? İşte tek mesken indirimi 2014...

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler!

Kimi vergilerde tek mesken sahipleri için bazı muafiyetlikler sunuluyor. Peki, tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler hangileri?

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017!

Ev sahipleri, her sene emlak vergisi ödüyor. Ancak kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf olabiliyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisini emekliler ödüyor mu?

Kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri belli koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki, emlak vergisini emekliler ödüyor mu? Yoksa emekliler muafiyet kapsamında mı tutuluyor?

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Gayrimenkul mevzuatındaki düzenlemeler tek kitapta buluştu!

2012-2013-2014 ve 2015 yılları arasında gayrimenkul mevzuatında yapılan önemli düzenlemelerin tümünü artık tek bir kitapta bulmak mümkün.

2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri belli koşullarda, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muaf tutulan kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, 2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde sakatlık indirimi!

Emlak vergisi ödemelerinde bazı mükellefler vergiden muaf tutulabiliyor. Vergi muafiyetinden geliri olmayan tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisinde sakatlık indirimi var mı?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Yıldız Holding, pladis adıyla tek bir şirket çatısı altında birleşti!

Kasım 2014 yılında United Biscuits'i satın alarak tamamıyla global bir oyuncu olan Yıldız Holding, ana odağı olan bisküvi ve çikolata işlerini , pladis adıyla tek bir global şirket altında birleştirdi.

2014 Tek mesken indirimi Haberi

2014 Tek mesken indirimi

Tek mesken indirimi 2014!

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene devlete ödenmesi gerekiyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.


Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Tek mesken indirim şartları aşağıda sıralanıyor.


Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyetten yararlanma hakkına sahip olan kimselerin gayrimenkulün bulunduğu belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bu şartları yerine getirmeyen gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi borcunu ödemeleri gerekiyor.


2014 yılı emlak vergisi ödemeleri:

1. taksitler;...