17 / 06 / 2024

2014 Temiz plajlar

2014 Temiz plajlar

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Adana Temiz Hava Merkezi Hizmet Binası İnşaatı ihalesi 10 Temmuz'da!

Adana Temiz Hava Merkezi Hizmet Binası İnşaatı yapım işi, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından10 Temmuz 2014 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarılıyor.

İstanbul plaj ücretleri 2014!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul plajlarının açılış tarihini ve giriş ücretlerini açıkladı. İşte İstanbul'da 2014 yaz sezonunun başlayacağı ve plajların 2014 yılında açılacağı tarih!.. İşte İstanbul plaj ücretleri 2014!

İstanbul'da ücretsiz plajlar hangileri?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014 yaz sezonu için İstanbul plajlarına giriş ücretlerini açıkladı!.. İstanbul'da hangi plajlar ücretli? İstanbul'da plaj ücretleri kaç TL? İstanbul'da ücretsiz plajlar hangileri? İşte İstanbul plaj sezonu 2014 açılış müjd

İstanbul plajları 2014 yaz sezonuna hazır mı?

İstanbul Anadolu yakası plajları hangileridir? İstanbul Avrupa yakası plajları hangileri? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kaç plaj var? İstanbul plajları 2014 yaz sezonunda deniz suyu analiz sonuçları nasıl? İşte cevaplar...

Temiz plajlar artık internetten öğrenilebilecek!

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Altınkemer ve Cebeci plajlarına yeniden mavi bayrak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi' nin İzmit Körfezi' nde ve Karadeniz sahilindeki Mavi Bayraklı plajları, yapılan değerlendirmenin ardından 2014 yılı için de Mavi Bayrak almaya hak kazandı...

İstanbul, Avrupa’nın en temiz kenti oluyor!

Topbaş, 2014 sonuna kadar tüm derelerin ıslah edileceğini belirterek, “İstanbul Avrupa’nın en temiz şehirlerinden biri oluyor. Yapılan yatırımlarla İstanbul’da artık susuzluk sorunu da yaşanmayacak” dedi...

Limak Çimento yatırım hamlesini 2014’te tamamlayacak!

Limak Çimento Grubu, tüm fabrikalarında iyileştirme, kapasite artırımı, modernizasyon, temiz teknoloji ve enerji verimliliği çalışmalarına devam ediyor. 2011 yılında başladığı yatırım hamlesini 2014'te tamamlamayı hedefliyor...

Özdilek Center 2014 yılında faaliyete geçecek!

Özdilek, İstanbul’un kalbi Levent Büyükdere Caddesi’nde yer alan Özdilek Center, 2014 yılında tama­mıyla faaliyete geçecek. 27 bin m2 arsa üzerine inşa edilen Özdilek Center; AVM, otel ve iş merkezinden oluşuyor...

Ekosol 2014'te yeni tesislerini hizmete açacak!

Ege Bölgesinde 20 dönüm arazi üzerinde yeni tesis yatırımı yaptıklarını açıklayan Ekosol Genel Müdürü Burçin Karababa, 2014'te hizmete alacakları tesisle hem kapasitelerini artıracaklarını hem de ihracata başlayacaklarını söyledi..

2014 Temiz plajlar Haberi

2014 Temiz plajlar

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özelliklerini Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu internet sitesinden öğrenebilecek.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği çerçevesinde, yüzme sezonu boyunca deniz ve göle kıyısı olan 34 ilde, bakteriyolojik izleme çalışmaları yapıyor.


İzlenecek yerler valiliklerde oluşturulan il komisyonu tarafından her yıl sezon öncesinde belirleniyor. Halk sağlığı müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca 15 günde bir alınan su numunelerinin bakteriyolojik analizi yapılıyor.


Kontrollerde zorunlu değerleri sağlamayan plajlar, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve bunun önlenmesi için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bildiriliyor, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılıyor ve yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor.


Geçen yıl  izleme çalışmaları yapılan 34 ildeki bin 208 plajın yüzde 98'inin yüzme suyu kalitesinin zorunlu...