28 / 04 / 2024

2014 trabzon turizmi

2014 trabzon turizmi

Trabzon'da turist sayısında rekor artış yaşandı. Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden Trabzon'a bu yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı.

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Turizmde altın çağa yürüyoruz Trabzon Valisi Abdil Celil öz, geçen yıl şehrin tarihi ve turistik yerlerini 2 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek bu yılki turizm sezonunda bu sayının yüzde 25-30 arttığını tahmin ettiklerini söyledi.

Trabzon'da turizm rakamları yüzde 50 arttı!

Trabzon’da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Trabzon'da turizm ekonomiye katkı sağlayacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Trabzon'daki turizmi ele aldı. İşte o yazı...

Zeytinburnu İbis&Novotel ve Trabzon Novotel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Zeytinburnu İbis&Novotel ve Trabzon Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Trabzon'da yol yapım ihalesini Meta İnşaat aldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı 2014/ 44841 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Trabzon yapım ihalesi sonuçlandı!

Karayolları Bölge Müdürlüğü 10.Bölge Trabzon Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü 2014/ 54803 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Trabzon Meydan Parkı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Meydan Parkı 2. Etap çalışmaları tam gaz devam ediyor. 2014 yılının ilk aylarında başlayan Meydan Parkı 2. Etap düzenlemesinde yüzde 50’lik tamamlanma oranına ulaşıldı.

Trabzon'da önce kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin birinci yıldönümünde düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetteki bir yılını değerlendirdi.

Trabzon turizmi parlayan yıldız olacak!

AK PARTİ Trabzon milletvekili aday adayı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon'un geleceğine çok büyük katkı sağlayan turizm için altyapı ve üst yapı yatırımlarının bir an evvel Trabzon'a kazandırılması gerektiğini söyledi.

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor!

2014 yılında Trabzon il genelinde 130 bin ton asfalt seren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, içinde bulunduğumuz kış mevsiminde de havaların sıcak gitmesini fırsat bilerek asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Trabzon Novotel değerleme raporu!

Akfen GYO, şirket portföyünde yer alan Trabzon Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin KAP'a bildirdiği değerleme raporu...

2014 trabzon turizmi Haberi

2014 trabzon turizmi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un en etkin turizm modelinin kültür turizmi olduğunu belirterek, son yıllarda deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında insanlann artık doğa turizmine de büyük önem vermeye başladığını söyledi. 

Doğu Karadeniz'in cazibe merkezi olmaya başladığını anlatan Öz, "Sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra Arap ülkelerine yapılan uçak seferleri göz önüne alındığında Trabzon, tarihsel, kültürel ve doğa kaynaklan açısından büyük bir potansiyele ve zenginliğe sahip" dedi. 

Vali Öz, turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm yıla yaygınlaştırması adına başlattıklan doğa temelli alternatif turizm çeşitleriyle kültür turizmi ile marka kentler kapsamına alınan Trabzon'un daha büyük heyecan ve hızlı ivme ile turizmden hak ettiği payı alacağını kaydetti. 

Trabzon'u ocak-eylül 2013 döneminde 246 bin 800 yabancı, 783 bin 450 yerli turist, bu yıl...