29 / 04 / 2024

2014 yapı denetimleri

2014 yapı denetimleri

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürduniyor. Yapılan deneümler kapsamında vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal afetlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapı denetimleri hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimler kapsamın da vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal aletlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

6 milyon 100 bin konut denetlendi!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından ülke genelindeki yapı denetimleri tekrar gündeme geldi. Bugüne kadar ülke genelinde 6.1 milyon konutun denetimi tamamlandı. 400 bin binada da çalışmalar devam ediyor.

Niğde'de 2014'de yapımına başlanan spor salonu TBMM'de!

Niğde'de 2014 yılında yapımına başlanan spor salonunun ne zaman bitirileceği meclis gündeminde konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı...

Yapı denetiminde 'Elektronik Beton İzleme' dönemi!

Yapı denetimleri için yeni sistem bugün yürürlüğe girdi. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yeni yapı denetim sistemiyle beton numunelerinin elektronik ortamda takibi yapılacak.

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2014'ten önce yapılanan Hazineye arazileri belediyelere devrediliyor!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30 Mart 2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor.. 

Sur Yapı, 2014 Superbrands listesinde!

Sur Yapı, yapılan çalışma sonucu 1.023 marka arasından '2014 Superbrands' listesine dahil oldu. Superbrands, Türkiye’de 2005 yılından bu yana 2 yılda bir liste açıklıyor.

Ankara Pursaklar'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Ağustos ayında sıkılaştırılan kaçak yapı denetimleri bundan sonra da devam edecek.

2014'te mobil internetten 95 milyon liralık alışveriş yapıldı!

Uzun mesafeleri trafik eşliğinde kat ederek işe gidip eve dönenler, yolda alışveriş yaparak zaman geçirdi. 2014 yılında Türkiye’de işe gidiş ve dönüş saatlerinde 3G internet bağlantısı üzerinden 95 milyon liralık mobil alışveriş yapıldığı hesaplandı.

Yeşil Yapı 2014 yılı finansal durum tablosunu yayınladı!

Yeşil Yapı Endüstri A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada 2014 yılı finansal durum tablosunu, bağımsız denetim raporunu, gelir tablosunu yayınladı.

Sur Yapı 2014 Superbrands seçildi!

Sur Yapı, Süper Marka (Superbrand) seçildi. AC Nielsen ve Seçili Kurul Üyeleri'nin birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda 2014 Superbrands (Süper Marka) listesinde yer alan Sur Yapı, tüketicilerin süper markası oldu.

TÜİK Ocak-Aralık 2014 Yapı İzin İstatistikleri açıklandı!

2014 yılı içinde, yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, bin önceki yıla göre yüzde 13.5 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre yüzölçüm artışı yüzde 24. 3, değer yüzde 37.2, daire sayısı ise yüzde 21.2 oranında yükseldi...

2014 yapı denetimleri Haberi

2014 yapı denetimleri

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürduniyor. 

Yapılan deneümler kapsamında vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal afetlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor. 1999 yılında meydana gelen depremler sonucunda Çevre ve Sağlık Bakanlığı tarafından 4708 sayılı yapı denetimi hakkında kanunu yeniden ele aldı. 2001 yılında 19 pilot ilde başlatılan uygulama 2011 yılına kadaı faaliyet gösterdikten sona Türkiye'nin genelinde uygulamaya konuldu. 

2014 yılı Ankara ve ilçelerinde son 2 ay içerisinde yapılan 708 şantiye denetimi sonucunda 8 yapı denetim kuruluşları hakkında faaliyet durdurma cezası uygulandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Rayihan ve ekibi Ankara'da bir yapı denetim kuruluşuna gelerek denetimde bulundu. 4708 sayılı yasa çerçevesinde 81 11 Müdürlüğü vasıtasıyla tüm yapı denetim firmalarının rutin...