27 / 04 / 2024

2014 yazlık villa kiralama sezonu

2014 yazlık villa kiralama sezonu

2014 yazlık villa kiralama sezonu açıldı. Yeni yılın henüz başında olmamıza rağmen erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak için şimdiden tatil yörelerinde yazlık villa taleplerinde patlama yaşanıyor...

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını bu yılın tatil tercihlerini de değiştirdi. Kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışan vatandaşlar yazlık villaları tercih etti. Villalara talebin artmasıyla birlikte, villa fiyatları da yüzde 150 yükseldi...

Yazlık villa kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Tatil bölgelerinde villa kiralamak son dönemin trendlerinden. Kiralanan villalar dayalı döşeli ve tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. 1200 kiralık villa tatilcileri bekliyor, haftalık fiyatlar 2 bin TL’den başlıyor.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..

Yazlık kiralayanları 15 bin müfettiş takibe alacak!

Türkiye’de 1.5 milyon yatak kapasitesine ulaşan kayıt dışı yazlık konut kiralamalarının peşine düşen Maliye, başta yabancılar olmak yazlığını kiralayanları 15 bin müfettişle takibe alacak.

Yazlık konutlar kayıt altına alınacak!

Tatil yörelerinde kayıt dışı kiralandığı için vergi kaybına neden olan ve bu yönüyle "turizmin kayıp hazinesi" olarak değerlendirilen yazlık konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

1988 yılında yazlık fiyatları yüzde 100 artmış!

1988 yılında İstanbul'da yazlıkların sezonluk ve satılık fiyatları 1987 yılına göre, yüzde 100 artmış. En mütevazi yazlığın sezonluk kirası 1 milyon liraymış. Silivri'de bir yazlık evin fiyatı ise 20 milyon liradan başlıyormuş.

600 bine yakın yazlık konut turizme hizmet edebilir!

İkincil konut olarak da adlandırılan yazlık veya mevsimlik konutların turizme kazandırılması için başlatılan çeşitli projeleri değerlendiren uzmanlar, toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'ini böyle konutlardan sağlayan İspanya'yı örnek gösterdi.

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

Demir Romance satılık villa!

Demir İnşaat tarafından inşa edilen Demir Romance Evleri Kasım 2015 tarihinde teslim edilecek. Projede yer alan satılık villa konutlar haberimizde bulunuyor.

2014 yazlık villa kiralama sezonu Haberi

2014 yazlık villa kiralama sezonu

Dünyada gelişen ve Türkiye’de de ilgi ve talep gören yeni tatil trendi yazlık villa kiralama tatilciler arasında hızla yaygınlaşıyor. Aslında yaz tatili için villa kiralama hizmeti yeni bir şey değil. Dünyada oldukça yaygın, ülkemizde de yeni yeni popülerleşiyor. Bu yeni tatil trendinin popülerleşmesine bağlı olarak patlayan talepleri karşılamak için emlak ve turizm şirketleri villa kiralama hizmeti vermeye başladı.


Tesadüf Atlantik Emlak ve Turizm Şirketi Yöneticilerinden Cihan Çakmak müşteriden gelen talepler konusunda yaptığı açıklamada 2014 turizm sezonu için şimdiden müşteri talepleri geldiğini ve rezervasyonların başladığını söyledi.


Geçen yıla oranla bu yıl taleplerin daha erken çok ve erken rezervasyonların gerçekleştiğini belirten Cihan Çakmak aynı zamanda erken rezervasyona indirim uygulaması yaptıklarını söylüyor. Farklı konumlarda, farklı tatil beldelerinde, geniş kiralık yazlık villa portföyü ile 2014...