05 / 05 / 2024

2014 Yenilenen kira sözleşmesi artış oranları

2014 Yenilenen kira sözleşmesi artış oranları

Yenilenen kira sözleşmelerinde mevcut kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır? İşte Şubat 2014 enflasyon oranları bu haberde...

Konut kiralarına artış sınırı resmen devrede! Kira zammı yüzde 25'i aşmayacak!

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde zam oranı yüzde 25'i aşamayacak. İşte düzenlemenin tüm detayları...

2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

2017 Ağustos ayında yenilenen kira anlaşmaları için mal sahibinin kiracısına yapacağı zam oranı belli oldu. Peki, 2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira artış oranları..

Kira artış oranları 3 Ağustos'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline zam yapılıyor. Sözleşmesi Ağustos'ta yenilenecek kira artış oranları 3 Ağustos'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Kira artışı hesaplama programı 2017!

Kiracılık hukuku gereğince tarafların yenilenen kira dönemlerinde ÜFE'ye göre zam yapılıyor. İşte kira artışı hesaplama programı 2017..

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kira artışı bildirim süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Kira enflasyon oranları Eylül 2016!

2016 yılı Eylül ayında yenilenen kira sözleşmeleri için zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskenlerde yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Kira artış oranları Ağustos 2016!

2015 Ağustos imzalanan kira sözleşmeleri bu sene feshedilmemesi halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline de zam yapılıyor. İşte kira artış oranları Ağustos 2016...

2016 Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

2016 Haziran ayında yenilenen kira anlaşmaları için mal sahibinin kiracısına yapacağı zam oranı belli oldu. Peki, 2016 Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira artış oranları..

Kira artış oranları Mayıs 2016!

2015 Mayıs'ta imzalanan kira sözleşmeleri bu sene feshedilmemesi halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline de zam yapılıyor. İşte kira artış oranları Mayıs 2016..

Kira zammı hesaplama Mart 2016!

Geçtiğimiz sene Mart ayında kira sözleşmesi imzalayan kimselerin sözleşmeleri bu sene Mart ayında yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmeleri için mal sahipleri zam yapıyor. İşte kira zammı hesaplama Mart 2016..

Konut kira artış oranı Mart 2016!

Konut kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde mevcut kira bedeline enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Peki, konut kira artış oranı nedir? İşte konut kira artış oranı Mart 2016..

Kira artış oranı hesaplama formülü 2016!

Kiracılık hukuku gereğince tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline zam uygulanıyor. Peki, kira artışı hangi oranla nasıl hesaplanır? İşte kira artış oranı hesaplama formülü 2016..

2014 Yenilenen kira sözleşmesi artış oranları Haberi

2014 Yenilenen kira sözleşmesi artış oranları

Yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır?

Bir kira yılının dolması halinde kira sözleşmesi yenilenebiliyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde mevcut kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır?


Ev sahipleri, kiracısına istediği oranda zam yapamıyor. Kira ilişkilerinin düzenlendiği Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre, kira bedelinde yapılacak artışlar o dönemin ÜFE oranlarından yüksek olamıyor.


Ancak kanunda hangi ÜFE oranının baz alınacağı belirtilmiyor. Bu nedenle ev sahipleri kiracısına bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranında zam yapmak isterken kiracılar iki aylık ortalamalara göre değişim oranında zam yapılmasını istiyordu. 


Geçtiğimiz ay TÜİK tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yenilenen kira sözleşmesinde yapılacak zamlarda bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranlarının kullanılması gerektiği belirtildi.


Peki Şubat 2014'te yenilenen kira sözleşmesine ne...