24 / 07 / 2024

2014te geri dönüşümden ne kadar katkı sağlandı

2014te geri dönüşümden ne kadar katkı sağlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yılın ilk 5 ayında 86 adet gemi geri dönüşüme uğradı. 86 Gemiden yaklaşık 38 milyon TL ekonomiye katkı sağlandı. Türkiye genelinde, 26 parselde 21 adet Gemi Söküm İzni olan işletme bulunuyor.

İstanbul’da 3+1 konutların geri dönüşü en az 21, en çok 32 yıl!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’un ilçe bazında değerlemesine bakıldığında, 2+1 konutların geri dönüş sürelerinin 19 ila 31 yıl, 3+1 konutların geri dönüş sürelerinin ise 21 ila 32 yıl arasında olduğu belirleniyor.

Konutun geri dönüş süresi belirlendi!

Endeksa.com verilerine göre konutun geri dönüş süresi Trabzon’da 25 yıl, İstanbul’da 21 yıl, İzmir ve Antalya’da 20 yıl, Samsun’da 19 yıl, Konya’da 18 yıl, Bursa ve Diyarbakır’da 17 yıl, Ankara’da ise 16 yıl.

3e Kentsel Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3e Kentsel Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatma Yaşar tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Şimşekler Hurdacılık Metal Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şimşekler Hurdacılık Metal Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şeref Şimşek tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Cirit İnşaat Geri Dönüşüm Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cirit İnşaat Geri Dönüşüm Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ercan Yılmaz tarafından kuruldu.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Güzelce Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güzelce Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Erol Kaplan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Tanrıverdi Geri Dönüşüm Emlak Konut İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tanrıverdi Geri Dönüşüm Emlak Konut İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vahit Tanrıverdi, Ömür Dikme ve Cenk Altan ortaklığında kuruldu.

Flora Geri Dönüşüm Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Flora Geri Dönüşüm Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Koçan ve Aziz Ünver ortaklığında kuruldu.

Çankaya Metal Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çankaya Metal Geri Dönüşüm İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Çankaya, Sinan Çankaya ve İsmail Çankaya ortaklığında kuruldu.

Atabey Plastik Geri Dönüşüm Akaryakıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atabey Plastik Geri Dönüşüm Akaryakıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Umut Demircan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Set Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Ve Nakliyecilik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Set Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Ve Nakliyecilik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Negiz tarafından kuruldu.

Pendik'e geri dönüşüm ayrıştırma tesisi inşa ediliyor!

Çevreye ve ekonomiye yararlı projeleri sürdüren Pendik Belediyesi, Türkiye’de ilk defa saatte 8 ton ayrıştırmalı tam otomatik “Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi”ni inşa ediyor.

2014te geri dönüşümden ne kadar katkı sağlandı Haberi

2014te geri dönüşümden ne kadar katkı sağlandı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yılın ilk 5 ayında 86 adet gemi geri dönüşüme uğradı. 86 Gemiden yaklaşık 38 milyon TL ekonomiye katkı sağlandı. Türkiye genelinde, 26 parselde 21 adet Gemi Söküm İzni olan işletme bulunuyor.


Hurda gemiler ağırlıklı olarak yurt dışından geliyor.


Getirilen hurda gemilerden, Notifikasyon formu ile birlikte tehlikeli madde döküm raporu isteniyor. Gemilerin döküm raporları incelenerek, Notifikasyon formunun onaylanması ile birlikte gemi ithalatlarına izin veriliyor.


Sökülen gemiler gemi sacları haddehanelerde lama, silme, kare ve köşebent gibi ürünlere dönüştürülüyor. Gemi makine ve ekipmanları bakımdan geçtikten sonra ihraç ediliyor.


Ayrıca ayrıştırılan gemilerden gemi ve yat inşa sanayine ve sanayi kuruluşlarına gerekli malzemelerin bir kısmı da bu sektörden temin ediliyor.


Konuyu değerlendiren Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Hurdadan çelik geri kazanıldığında; %74, enerji...