03 / 05 / 2024

2015 haziran kira artış oranı

2015 haziran kira artış oranı

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline enflasyon oranlarda zam yapılıyor. Peki, Haziran'da kira zamları nasıl hesaplanır? İşte Haziran ayı ÜFE ve TÜFE oranları..

Konut sitesi aidatlarındaki artış kira artış oranını geride bıraktı! Bu artışa inanamayacaksınız!

Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in Türkiye genelindeki 280 bin konuttan derlediği veriye göre konut sitelerindeki aidatlardaki artış oranı yüzde 51,98’e ulaştı ve %39,33 olan Haziran kira artış oranını da geride bırakmış oldu.

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu mu? Haziran kira zammı 2022 kaç TL?

Kira sözleşmesi Haziran ayı içerisinde yenilenecek olan kiracıların gözü Mayıs ayı enflasyon verilerine çevrildi. Tüm ev sahipleri ve kiracılar Haziran ayı kira artış oranı belli oldu mu? Haziran kira zammı 2022 kaç TL? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte konu hakkında tüm merak edilenle

Kira artış oranları 4 Haziran'da açıklanacak!

Kira sözleşmesi 4 Haziran'da yenilenecek olan kiracılara yapılacak zam oranı henüz belli olmadı. 2018 Haziran kira artış oranları 4 Haziran'da açıklanacak..

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 12,5 düştü!

Türkiye İMSAD`ın ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Ağustos ayı sektör raporuna göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Haziran - 2016 Haziran arasındaki dönemde) 15,9 milyar dolara geriledi.

Gayrimenkul yatırımları kazandırmaya devam ediyor!

Haziran 2015-Haziran 2016 dönemini kapsayan son bir yılda Türkiye genelinde yaklaşık 1,3 milyon adet konut satıldı. Aynı dönemde 28 ilde satılan konut sayısı 10 bini aştı. 28 ilde gerçekleşen bu satışlar Türkiye'deki bütün satışların yüzde 82,3'üne denk geliyor.

Akbatı AVM'nin Haziran kira döviz kuru 2,75'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformun'da kira kuruyla ilgili açıklama yaptı. Akbatı Alışveriş Merkezi'nin Haziran ayı kirasında dolar kurunu 2,75'de sabitledi.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Bayraktar İnşaat Via'yı halka arz etmeyi planlıyor!

Bayraktar İnşaat, Via'yı halka arz etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan dört kaynağın verdiği bildiye göre Via bu halka arzı için Çiti ile HSBC'yi görevlendirdi. Via'nın halka arzı, 2015 Haziran ayından bu yana ilk halka arz olacak.

Mardin Büyükşehir'den 41 sosyal yaşam evi!

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2015 Haziran ayından bu yana sürdürdüğü “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Evi”’ projesi kapsamında 8 ilçeye bağlı mahallelerde 40 Sosyal Yaşam Evi’nin yapımı tamamlandı.

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

2015 Ekim kira zam oranları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira zam oranları nelerdir? 2015 Ekim kira zam oranları nasıl hesaplanır?

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

2015 Ekim kira artış oranı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira artış oranı nedir? 2015 Ekim kira artış oranı nasıl hesaplanır?

2015 haziran kira artış oranı Haberi

2015 haziran kira artış oranı

Haziran'da kira zamları nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Ancak zammın nasıl hesaplanacağı mesken, işyeri ve döviz ile kurulan sözleşmelerde farklılık gösteriyor.


Haziran ayı enflasyon oranları TÜİK tarafından 3 Haziran 2015 tarihinde açıklandı.  Açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ise, aylık %0,56 arttı.


Mesken kiralamaları:

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


İşyeri kiralamaları:

İşyerindeki...