07 / 07 / 2024

2015 İnşaat kazaları

2015 İnşaat kazaları

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

İntema İnşaat'ın 2015 genel kurul toplantısı tescillendi!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'nin 26 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiği 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde tescil edildi.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Metag İnşaat 2015 finansal raporlarını en geç Mayıs'a kadar açıklayacak!

Metag İnşaat Ticaret A.Ş KAP'a açıklama yaptı. Metag İnşaat''in 2015 yılına ait finansal raporlarını en geç 15 Mayıs 2016 tarihine kadar kamuyana açıklanacak.

Sayın Prefabrik İnşaat bu yıl farklı projelere imza atacak!

Sayın Prefabrik İnşaat şirketi bu yıl farklı projelere imza atacak. 2015'de büyümesini sürdüren şirketin Genel Müdürü Bülent Kılıç, şirket hakkında açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü altın çağını yaşıyor!

Türkiye'de müteahhitlerin iş hacmi 2002'de sadece 2,6 milyar dolardı. 2015'te bu rakam 30 milyar dolara ulaştı. Sonuç: İnşaat ve gayrimenkul, FORBES 100'de ve son 10 yılda en fazla "zengin" yaratan sektör oldu.

YDA İnşaat 2015 olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı 29 Aralık 2015 tarihi saat 10.00'da İbrahim Soysal'ın gözetiminde yapıldı.

Özyurtlar İnşaat, Serkan Kaya ile 2015'e veda etti!

Aynı anda altı şantiyede iş yapan ve 2015’i yüzde 15 büyümeyle kapatan Özyurtlar İnşaat’ın çalışanları yıla ünlü sanatçı Serkan Kaya’nın şarkılarıyla veda etti. Geceye Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt da katıldı.

Yeşilyurt İnşaat’ın projelerinde yılın son fırsatı!

İnşaat firmaları, 216’ya sayılı günler kala yılın son kampanyalarını konut alıcılarına sunuyor.Yeşilyurt İnşaat’ın Kurtköy’de hayata geçirdiği butik projesi Still İstanbul Adoria’da 2015 yılının son cazip kampanyaları uygulanıyor.

Demir İnşaat projeleri yatırımcının yüzünü güldürdü!

İnşaat sektörünün öncü markası Demir İnşaat, 2015’te teslimatı yapılan Demir Romance, yapımı devam eden Demir La Vida ve Ayışığı Butik projelerinde yüksek oranda prim sağladı.

İnşaat sektöründe ciro ve üretim 2015'in 3. çeyreğinde arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Buna göre inşaat ciro endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 0,7 arttı.

İnşaat sektörü temsilcilerinden 2015-2016 değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden olan Özen Kuzu, Şemsettin Aydın, Sefa Demirbaş, Habib Arıkan ve Ahmet Yıldız 2015-2016 yılı konut piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2015 İnşaat kazaları Haberi

2015 İnşaat kazaları

TÜRKİYE’nin birçok kentinde ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarından maalesef ders almıyoruz. Bunun en son kanıtı Antalya Muratpaşa İlçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bir binada dış cephe kaplaması yapan 2 işçinin metrelerce yükseklikte adeta ölümle dans ederken çekilen fotoğrafları ile ortaya çıktı.


YALIN AYAK İSKELEDE

Hürriyet objektifine takılan fotoğraflarda iki işçinin hiçbir güvenlik önlemi olmadan inşaat iskelesinde çalıştığı görülüyor. İşçilerden biri son derece özensiz biçimde iskeleye monte edilen kalasların üzerinde çalışmasını sürdürürken, diğer işçi yalın ayak, iskele demirlerinin üzerinde bir sağa, bir sola gidip geliyor.



NE KEMER VAR NE BARET!

Çevredekilerin yüreğini ağzına getiren görüntülerin devamında güvenliği iyice elden bırakan işçi, iskeleye tutunmayı bırakıp, ayakları ile demirlerden destek alarak başının üzerindeki kalasları taşımaya başlıyor. Bu esnada iki işçinin de emniyet kemeri ve baret...