26 / 11 / 2024

2015 kentsel dönüşümde oy oranı

2015 kentsel dönüşümde oy oranı

Kentsel dönüşümde kimi zaman maliklerin istekleri aynı olmayabiliyor. Ancak kanun oybirliğinin sağlanması yerine oyçokluğunun karar alma için yeterli olabileceğini söylüyor. Peki, kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde riskli evini anlaşma yolu ile yıkan hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşümde kimler kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kira yardımı 2015'te 735 liraya yükseldi. İstanbul'da kira yardımlarını yerel belediyeler yapıyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

2013 yılında 630 lira, 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı 2015'te ne kadar olarak belirlendi? İşte, kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşümde kira yardımı 735 liraya yükseldi!

Türkiye'nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılacak kira yardımı zamlanarak 735 liraya yükseldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle adeta bir seferberlik içerisinde olan Türkiye'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar?

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılacak kira yardımı belli oldu. İşte Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar sorusunun yanıtı..

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

2015 kentsel dönüşümde oy oranı Haberi

2015 kentsel dönüşümde oy oranı

Kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak bir binada hak sahiplerinin alacağı karar doğrultusunda süreç işliyor. Kimi zaman maliklerin istekleri aynı olmayabiliyor. Ancak kanun oybirliğinin sağlanması yerine oyçokluğunun karar alma için yeterli olabileceğini söylüyor.


Riskli yapılarda 2/3 oy oranı kar maliklerinin 2/3'ünü değil, o taşınmazda bulunan ve o taşınmaza özgülenmiş arsa payının 2/3'ünü ifade ediyor.


Örnek..

9 bağımsız bölüme sahip ve 90 arsa payına sahip bir taşınmazda kat maliklerinin yani 9 malikin 2/3'ü olan 6 malikin onayı değil; 90 arsa payının 2/3'ünü ifade eden 60 arsa payı ile karar alınıyor.


Arsa paylarının orantısız olduğunu iddia eden malikler arsa payı düzeltim davası açabilirler. Ancak bu dava, yeniden yapım karar aşamasında sonuçlanmamış ise, bir hüküm ifade etmiyor.


Söz konusu dava sonuçlandıktan sonra arsa paylarının düzeltimi...