16 / 05 / 2024

2015 kira beyanname sınırı

2015 kira beyanname sınırı

Kira geliri elde eden mal sahiplerinin, Mart ve Temmuz aylarında kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Ancak vergiyi her gelir elde edenler ödemiyor. Peki, kira beyanname sınırı 2015 ne kadar?

Kira geliri olanlar dikkat! İşte beyanname şartları!

31 Mart'ta sona erecek olan kira beyanname için yıllık sınır 6 bin 600 lira, işyerinde ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira olarak hesaplanacak. İşte kira geliri için belirlenen beyanname şartları...

Kira beyanname dönemi bitiyor! Son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri belli şartlarda vergilendiriliyor. 26 Mart'ta sona erecek olan kira beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira beyanname sisteminin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanlığı , mükelleflere Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde defter kayıtlarını özel şifre ile tutabilmelerine imkan getirecek yeni bir uygulama başlatıyor...

Kira beyanname sisteminde yeni dönem başladı!

Bugünden itibaren vergi beyannamesi internet ortamından verilebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı ''Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'' ile vergi dairesine gidilmeden internetin olduğu her yerde, beyanname verilebilecek.

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

Kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016!

Kira gelir vergisini bu sene, 2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödeyecek. İstisna sınırının üstünde geliri olan kimseler öncelikle beyanname verecek. İşte kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016..

Hazırlanmış kira beyanname sistemi!

Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor.Hazırlanmış kira beyanname sistemi 1 Mart'ta açılıyor...

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4 yıldır uygulanan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin kapsamının genişletildiğini belirtti. Ağbal ''1,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya Mart ayı itibarıyla başlıyoruz'' dedi.

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim 2015 kira artış oranı açıklandı!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Ekim 2015 kira artış oranı!

Kira süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Ekim 2015 kira artış oranı nedir? Ekim 2015 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira hesaplarında kullanılan kira zam oranları TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Ekim ayı enflasyon oranları dün açıklandı. İşte, Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

2015 kira beyanname sınırı Haberi

2015 kira beyanname sınırı

Kira beyanname sınırı 2015!

Kira geliri elde eden mal sahiplerinin, Mart ve Temmuz aylarında kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Ancak vergiyi her gelir elde edenler ödemiyor.


Belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda gelir elde edenlerin beyanname vererek vergi borçlarını ödemesi gerekiyor. Peki, kira beyanname sınırı 2015 ne kadar?


2015 yılında ödenecek vergilerde istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi. Mükellefler vergi boçlarından seçecekleri yöntem ile bazı giderleri indirebiliyor.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor;

- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın % 25’i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere karşılık olmak üzere indirebilirler. Hakları kiraya verenler, götürü gider yöntemini uygulayamazlar. 


Örnek olarak, işyeri kira geliri...